Martelaren

Koran 4;74
Laat diegene die vechten voor de zaak van Allah zijn leven verkopen voor het hiernamaals. Voor diegene die strijdt voor de zaak van Allah en overlijdt dan wel overleeft, spoedig zullen wij hem zijn beloning geven. 

Hadith

Muslim C31B2ON4645
Wie blijmoedig Allah als zijn Allerhoogste, de islam als zijn religie en Mohammed als zijn Boodschapper accepteert, zal beslist tot het paradijs toetreden. Maar er is een hogere trap binnen het paradijs, de weg van de jihad voor de zaak van Allah.

Bukhari ; V4B52N54
Ik hou ervan om te worden gemarteld en daarna te worden opgewekt, worden gemarteld en weer worden opgewekt, gemarteld en opgewekt .                                         

Bukhari ; V4B53N386
Onze profeet heeft ons geïnformeerd wat de almachtige heeft gezegd; Wie onder ons als martelaar is gedood zal in het paradijs een dergelijk luxe leven leiden dat hij nooit eerder heeft ervaren.                                                   

Tabari ; VIII ;153 en Ishaq 533
Abdallah Rawahah moedigde de mensen aan, hij zei; Wat je verafschuwde is precies wat je zocht-martelaarschap. Wij strijden niet met meerderheid, niet met kracht maar met geloof waarmee Allah ons gezegend heeft. Dus kom op. Beide vooruitzichten zijn goed; overwinning of martelaarschap.           

Muslim ; C29B20N4635
De profeet zei; Niemand die het paradijs binnengaat
zal willen terugkeren, zelfs als al het aardse hem gegeven werd, slechts een
martelaar heeft het verlangen tien keer terug te keren en gedood te worden ter
wille van Gods eer dat hem geschonken is.                                      

Bukhari V8B76N550
Ik hoorde Allahs boodschapper zeggen; Van mijn
volgers zijn er 70.000 die gezamenlijk het paradijs zullen binnengaan.                               

Muslim ; C33B2ON4651
We vroegen Abdallah over een koranvers; Denk niet dat diegene die gedood zijn voor de zaak van Allah ook echt dood zijn, maar leven in de aanwezigheid van de Heer.

Muslim: C33B20N4651
Wij vroegen de heilige Profeet om de betekenis van dit vers en hij zei; ‘’De zielen van deze martelaren leven in de lichamen van groene vogels genesteld in kroonluchters, hangend aan de troon van de almachtige. Zij eten paradijselijk fruit, vanwaar zij maar willen.’’ De Heer wierp een blik naar hen en zei; ‘’Wil je iets ?’’ Zij zeiden; ‘’Wat meer hebben wij te wensen. De Heer herhaalde de vraag drie keer. Uiteindelijk zeiden zei tegen hem; ‘’O Heer, wij wensen terug te keren naar onze lichamen zodat wij gedood kunnen worden op het weg van Allah.’’

Bukhari; V4B52N53
Niemand zal willen terugkeren naar de aarde wanneer hij het paradijs heeft gevonden, zelfs niet als hem op aarde alles gegeven werd. Behalve de martelaar die bij het zien van de superioriteit van het martelaarschap graag zou willen terugkomen en vervolgens wederom sterven voor de zaak van Allah.

Muslim ; C41B20N4678
Een man zei; Boodschapper van Allah, waar zal ik zijn wanneer ik gedood ben. Hij herhaalde; ”In het paradijs.” De man gooide zijn dadels weg en vocht tot hij gedood werd.              

Muslim ; C41B20N4681
De Boodschapper zei; De poorten tot het paradijs liggen onder de schaduwen van zwaarden. Een man die dit hoorde brak de schede van zijn zwaard, gooide het weg en vocht tot hij gedood werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.