Sharia verenigbaar met onze grondwet?

no more mosques 554

Imam Feisal Abdel Rauf beweert dat de Amerikaanse grondwet verenigbaar is met de sharia. Laten we eens kijken naar een paar sharia-wetten om te weten of Imam Rauf de waarheid spreekt:

1- Jihad is gedefinieerd als “een oorlog tegen niet-moslims om de islam te stichten” en verplicht voor iedere moslim en ieder islamitisch staatshoofd (kalief). Moslim kaliefen die de jihad weigeren, schenden de sharia en worden beschouwd als ongeschikt om te heersen.

2- Een kalief mag met geweld een staatsgreep uitvoeren .

3- Een kalief is vrijgesteld van ernstige misdrijven zoals moord, diefstal, drinken en in sommige gevallen van verkrachting en overspel.

4- Een percentage van de zakat [giften] moet naar de jihad gaan.

5- Het is verplicht om te gehoorzamen aan de opdrachten van de kalief, zelfs als het onrechtvaardig is.

6- Een kalief moet een man, een moslim en geen slaaf zijn.

7- Het moslimpubliek moet de kalief in één geval verwijderen…, indien hij de islam verwerpt.

8 – Een moslim die de islam verlaat moet onmiddellijk worden gedood.

9 – Een moslim zal een moord vergeven worden op een:
■apostaat.
■overspelige.
■straatrover. Het maakt moord uit wraak en eermoorden        aanvaardbaar.

10 -Een moslim krijgt niet de doodstraf als hij een niet-moslim doodt.

11- In de sharia zijn slavernij en seksuele slavernij nooit afgeschaft. Een meester kan niet gestraft worden voor het doden van zijn slaaf.

12 – De sharia dicteert de dood door steniging, onthoofding, amputatie van ledematen, geseling en andere vormen van wrede en ongebruikelijke straffen, zelfs voor een zondig iets als overspel.

13 – Niet-moslims zijn niet gelijk aan moslims en moeten voldoen aan de sharia als zij in veiligheid willen blijven leven. Ze zijn verboden om moslimvrouwen te huwen, wijn of varkensvlees openbaar te tonen, hun geschriften te reciteren of openlijk hun religieuze feestdagen of begrafenissen te vieren. Het is hen verboden om nieuwe kerken te bouwen die hoger dan moskeeën zijn. Ze mogen geen moskee betreden zonder toestemming. Een niet-moslim is niet langer veilig als hij overspel met een moslimvrouw pleegt of als hij een moslim van het mohammedanisme afbrengt.
14- Het is een misdaad voor een niet-moslim om wapens te verkopen aan iemand die ze tegen de moslims zal gebruiken. Niet-moslims mogen niet tegen een moslim vloeken, iets denigrerends over Allah, de profeet of islam zeggen of de zwakke punten van moslims blootleggen. Het tegenovergestelde geldt echter niet voor moslims.

15- Een niet-moslim kan niet erven van een moslim.

16- Bankensystemen moeten verenigbaar met de sharia zijn, rente is niet toegestaan.

17 – In rechtbanken zijn getuigen met laaggeschoolde banen zoals straatvegers, niet aanvaardbaar.

18 -Een niet-moslim mag een niet-moslim minderheid niet besturen.

19 – Homoseksualiteit wordt bestraft met de dood.

20 – Er is geen leeftijdsgrens voor huwelijken met meisjes onder de sharia. Het huwelijkscontract kan plaatsvinden op elk gewenst moment na de geboorte en geconsumeerd op de leeftijd van 8 of 9 jaar.

21-  Opstandigheid van de kant van de vrouw vernietigd de verplichting van de man om haar te ondersteunen, en geeft hem toestemming om haar te slaan en haar te beletten het huis te verlaten.

22 –  Een echtscheiding is alleen in de handen van de man en hoeft enkel maar te zeggen: “Ik scheidt u” en het is effectief.

23 –  Er is geen gemeenschap van goederen tussen de man en zijn vrouw en het eigendom van de man gaat na zijn dood niet automatisch naar zijn vrouw.

24 – Een vrouw erft de helft van wat een man erft.

25 – Een man heeft het recht op maximaal 4 vrouwen, en de vrouw heeft geen recht om hem te scheiden, zelfs als hij polygaam is.

26 – De bruidsschat wordt gegeven in ruil voor de seksuele organen van de vrouw.

27 – Een man is toegestaan om seks te hebben met slavinnen en vrouwen die in de strijd gevangen meegenomen zijn, wanneer de vrouwslaaf getrouwd is, dan is haar huwelijk nietig verklaard.

28 – De getuigenis van een vrouw in de rechtbank is de helft van de waarde van een man.

29 – Een vrouw verliest voogdij als zij hertrouwt.

30 – Om een verkrachting te bewijzen, moet een vrouw 4 mannelijke getuigen meenemen.

31 – Een verkrachter kan worden verplicht tot betaling van de  bruidsschat zonder het verkrachtingsslachtoffer trouwen.

32 – Een moslimvrouw moet elke centimeter van haar lichaam bedekken omdat het als “Awrah,” als een seksueel orgaan wordt beschouwd. Sommige sharia scholen laten een gezicht zonder bedekking toe en sommige niet.
33 – Een moslimman wordt een moord op zijn vrouw vergeven als hij haar betrapt op overspel. Het omgekeerde geldt echter niet voor vrouwen.

Laat de geleerde Imam Rauf ons nu vertellen welk deel van het bovenstaande verenigbaar is met de Amerikaanse grondwet. [uiteraard is het bovenstaande evenmin verenigbaar met de Nederlandse grondwet]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.