De islam beledigt

Dit is voor de persoon die me onlangs vertelde dat moslims het volste recht hebben zich door de westerse cultuur beledigd te voelen. En natuurlijk doen ze dat.

Maar nu denk ik dat ik misschien verkeerd was en dat wij ook veel meer beledigt zouden moeten zijn, het liefst zo vaak als mogelijk. We moeten deze nieuwe cultuur van overhaaste belediging omarmen en het in ons voordeel laten werken. Immers, wij in het Westen hebben veel meer redenen om door deze religie beledigd te zijn;

 1. Ik ben beledigt door de onbetrouwbare term, “Religie van de Vrede”, die ik als een veel grotere leugen beschouw dan de bijgelovige onzin over vliegende paarden of engelen in grotten. Het zou strafbaar moeten worden gesteld.
 2. Ik ben echt heel diep beledigt vanwege de islamitische houding tegenover vrouwen, homo’s, Joden en afvalligen. Ik vind het zelfs zielsvernietigend en onvergeeflijk beledigend.
 3. Ik ben beledigt door de islam vanwege zijn onmenselijkheid, onverdraagzaamheid en onderdrukking.
 4. Ik ben beledigt omdat deze godsdienst opdringerig, veeleisend, confronterend en bedreigend is.
 5. Ik ben beledigt vanwege hun belachelijke gevoeligheid voor de geringste kritiek.
 6. Ik ben beledigt omdat deze godsdienst de vrouwelijke helft van de mensheid als aangeboren minderwaardig en gebrekkig beschouwt.
 7. En ik ben beledigt omdat we allemaal doen alsof dat niet het geval is terwijl we allemaal weten dat het waar is en dat het ook nooit zal veranderen als we er niets aan doen.
 8. Ik ben beledigt vanwege het feit dat ik in een samenleving woon waar een meisje kan worden gedwongen overal in een zwarte zak rond te lopen.
 9. Ik ben beledigt door de tientallen sharia-rechtbanken in Groot-Brittannië die vrouwen behandelen als minderwaardig.
 10. Ik ben beledigt door de duizenden genitale verminkingen waarvan er in Engeland niet één, ooit strafbaar is gesteld. Terwijl theoretisch, er een gevangenisstraf van 14 jaar kan worden opgelegd.
 11. En ik ben in gelijke mate ook beledigd en beschaamd vanwege de oorverdovende stilte van progressieve westerse feministen die vinden dat wij onze waarden op moslimvrouwen niet mogen opleggen omdat het een taak voor moslimmannen zou zijn.
 12. Ik ben beledigt omdat wanneer iemand de koran in Groot-Brittannië verbrandt hij naar de gevangenis gaat. Maar niet als men een bijbel verbrand.
 13. Ik ben beledigt wanneer Saoedi-Arabië islamitische onderwijs financiert in de vorm van boeken die haat en geweld onderwijzen.
 14. Ik ben beledigt om het feit dat we onnodige wreedheden in slachthuizen toestaan om het islamitische bijgeloof tegemoet te komen. En dan staan we toe, zonder medeweten of toestemming van de ouders, dat dit vlees zonder label aan kinderen op school wordt gegeven: omdat we hebben geleerd dat als we het niet op de islamitische manier doen er dan problemen zullen ontstaan. Dit beledigd mij.
 15. Ik ben beledigt wanneer uitgevers bepaalde boeken niet in productie nemen, vanwege de angst voor moslimgeweld. En ik ben dubbel beledigd vanwege onze laffe samenleving die hierover zwijgt.
 16. Ik ben persoonlijk diep beledigt door degenen die denken dat ik hun zorgvuldig gesimuleerde gevoelens serieus neem. En dan met name als het gaat over hun favoriete term; islamofobie – een expressie van vrijheid van meningsuiting, seculiere democratie en gezond verstand.
 17. Blijkbaar is de islam een ras; maar dan wel de grootste racistische ideologie op aarde met een wel zeer diverse etniciteit. Maar we weten dat racisme aangemoedigd wordt door angst en onzekerheid en zich manifesteert in dingen als: onverdraagzaamheid, supremacisme en separatisme. Precies de kwaliteiten die te koppelen zijn aan de godsdienst van de permanente belediging. De godsdienst die ieder andersdenkende als geestesziek betiteld. Dat beledigt mij.
 18. Wat mij ook beledigt is dat wanneer men opkomt voor vrijheid, pluralisme, gelijkheid, diversiteit en echte mensenrechten, men vervolgens gegarandeerd worden belasterd als zijnde een racist en een islamofoob en met fysiek geweld wordt bedreigd.

En als je de islam niet beledigend vind, of je doet alsof je niet beledigt bent omdat je geen aanstoot wilt geven tot ongenoegen dan is er serieus iets mis met je.