Vrouwenbesnijdenis

Abu Musa rapporteerde:

Ik zei tegen haar: O moeder, of moeder van de gelovigen “Ik wil je iets vragen waarover ik verlegen ben. Ze zei: “Schroom niet om me iets te vragen dat je aan je moeder kunt vragen, die je heeft gebaard, want ik ben ook je moeder.” Ik zei: “Wat maakt een bad verplicht voor een persoon? Ze antwoordde:” Je bent er een tegengekomen die goed geïnformeerd is! De Boodschapper van Allah zei: “Als iemand tussen vier delen (van de vrouw) zit en de besneden delen elkaar raken een bad wordt verplicht.

Referentie: Sahih Muslim 349

Referentie in het boek: Boek 3, Hadith 107

USC-MSA web (Engels) referentie: Boek 3, Hadith 684

———-

Aisha heeft gezegd:
“Als de besnedene de besnedene ontmoet, dan is Ghusl inderdaad vereist. Ikzelf en de Boodschapper van Allah deden dat, dus voerden we Ghusl uit.” [ Reinigen met water ]

Referentie: Jami`at-Tirmidhi 108
Referentie in het boek: Boek 1, Hadith 108
Engelse vertaling: Vol. 1, Boek 1, Hadith 108

———-

Verteld door Umm Atiyyah al-Ansariyyah: Een vrouw voerde de besnijdenis [الْخِتَانُ – khitan] uit in Medina. De Profeet (vrede zij met hem) zei tegen haar: “Snijd niet te hard, want dat is beter voor een vrouw en wenselijker voor een man”.

———————————————

Iemand die andere dames besnijdt

Deze hadith bevat een uitwisseling van beledigingen tussen Mekkaanse krijgers en Mohammeds metgezellen voorafgaand aan de slag om Uhud .

“[…] Ik ging met de mensen op pad voor de strijd. Toen het leger zich klaarmaakte voor het gevecht, kwam Siba’ naar buiten en zei: ‘Is er iemand (moslim) die mijn uitdaging tot een duel wil accepteren?’ Hamza bin `Abdul Muttalib kwam naar buiten en zei, ‘O Siba’. O Ibn Um Anmar, degene die andere dames besnijdt! Daag jij Allah en Zijn Apostel uit?’
https://wikiislam.net/wiki/Female_Genital_Mutilation_in_Islamic_Law#Do_Not_Cut_Severely