De geschiedenis van Jihad van Mohammed tot ISIS

  • ISBN: 9781682616598
  • Hoofdartikel: Bombardier Books
  • Datum van uitgave: 2018
  • Plaats van de editie: New York. Verenigde Staten van Amerika
  • Bindend: karton
  • Medidas: 22 cm
  • Talen: Engels

Robert Spencer is een van mijn helden, hij heeft opnieuw een boek van onschatbare waarde en broodnodige boeken.” Wil je de waarheid over de islam lezen? Lees dit boek Het is het afschuwelijke lot van de honderden miljoenen mannen, vrouwen en kinderen die van de 7e eeuw tot vandaag zijn vermoord of tot slaaf zijn gemaakt door de islam, het lot wacht ons allemaal als we niet waakzaam zijn.

Geert Wilders, lid van het parlement in Nederland en leider van de Nederlandse partij voor Vrijheid (PVV)


Spencer stelt in het kort:” Er is altijd, met vrijwel geen onderbreking, jihad geweest. ” Hij documenteert in deze belangrijke studie nauwgezet hoe agressief oorlog voeren ten behoeve van de islam al veertienhonderd jaar en nog steeds het islamitische leven bevuilt. Hij hoopt met zijn boek dat potentiële slachtoffers van de jihad zal doen ontwaken. Maar zullen zij – zullen wij – luisteren naar zijn waarschuwing?

Daniel Pipes, president, Middle east forum and author of Slave Soldiers and Islam.


Robert Spencer, een van onze meest vooraanstaande analisten van de islamitische jihad, heeft nu een historisch overzicht geschreven van de doctrine en de praktijk van islamitisch geheiligd geweld. Met kristallen helderheid en rigoureuze argumenten, ordent hij meedogenloos de feiten die de leugens weerleggen van islamverdedigers met hun drogredenen en waanvoorstellingen.

Bruce Thornton, Research Fellow at Stanford’s Hoover Institution and Professor of Classics ad Humanities at the California State University


Jihad is niet alleen maar terrorisme.” Ironisch als het lijkt, dat is het westerse wishful thinking. “Vanaf het begin, zoals Robert Spencer illustreert, is jihad de uiterlijke, agressieve uiting geweest van een veroveringsideologie.

De geschiedenis van Jihad: van Mohammed tot ISIS is net zo meedogenloos in het relateren van onverbloemde waarheden als het terroristisch spoor bijhouden dat naar macht en overheersing zoekt – en nooit tevreden is met minder, hoe lang het ook duurt. Degenen die het westerse het vrije rationalisme, burgerlijke rechten en vrije samenlevingen willen behouden, moeten deze geschiedenis en de implicaties hiervan, met open ogen confronteren.

– Andrew C. McCarthy, bestsellerauteur, voormalig federale aanklager en redacteur van National Review


In een tijd van lafheid en opzettelijke leugens, is het zichtbaar maken van de grootste uitdagingen en gevaren van deze tijd door de moedige en geleerde Robert Spencer, onbetaalbaar.

– Bat Ye’or, auteur van The Dhimmi and The Decline of Eastern Christianity Under Islam


Van het eerste islamitische rijk in het midden van de zevende eeuw tot de val van het Ottomaanse rijk, is het verhaal van de islam = een nooit stilzittend imperialistische concept. Robert Spencer vertelt de transformatie van het begrip van jihad, ‘inspanning op het pad van Allah’, als allerhoogste religieuze plicht en het belangrijkste middel voor de uitbreiding van de islam in heel de wereld: een must voor iedereen die probeert de oorsprong te begrijpen van de dreiging waarmee het Westen hedendaags mee wordt geconfronteerd.

– Efraim Karsh, auteur van Islamic Imperialism: A History


Het belangrijkste boek dat je zult lezen over de veertienhonderd jaar durende oorlog die Islamitische jihadisten tegen ons hebben gevoerd. Dit schitterende boek van Spencer is ook het enige boek dat je over deze geschiedenis kunt lezen, aangezien verdedigers van bloeddorstige islamitische fanaten ijverig werken om dergelijke informatie consequent te willen tegenhouden.

David Horowitz, oprichter van het David Horowitz Freedom Centre.


Spencer neemt ons mee op een tocht door de historische wereldwijde jihad. Onderweg verbrijzelt hij vele mythen, zoals de mythe van de Gouden Eeuw van Spanje, een vermeende periode van oecumenische harmonie, een soort van middeleeuwse Woodstock – een zomer van liefde. Hij zet ook de kruistochten in perspectief en herinnert ons eraan dat de kruistochten een laattijdige reactie waren 400 jaren van jihad en vervolging van christenen. Spencer brengt het verhaal naar de moderne tijd en niet te vergeten de Armeense genocides die tussen 1915 en 1923 door de Turken werden gepleegd.

Robert Spencer’s werk is van essentieel belang voor ons allemaal, voor al diegenen die onze waarden willen verdedigen tegen de meedogenloze jihad die na veertien eeuwen lang nog steeds voortduurt. We moeten acht slaan op de laatste woorden van Spencer, willen we erin slagen de Westerse beschaving te redden:

In de eenentwintigste eeuw hebben de leiders van Europa en Noord-Amerika, zeker onheil over hun eigen land gebracht. De geschiedenis kan zich herhalen wat Constantinopel op 29 mei 1453 overkwam. Westerse leiders van nu zouden de ten dode opgeschreven keizer Constantijn XI, net als zijn voorganger, Manuel II, veroordeeld hebben als ‘islamofoob’ en zijn aansporing om Constantinopel te verdedigen tot de dood als ‘militaristisch’ en ‘xenofoob’. Nu in de eenentwintigste eeuw, is de 1400-jarige islamitische jihad tegen de vrije wereld een realiteit waar de beste bondgenoten van de jihadstrijders de westerse leiders zijn, die zij in hun vizier hebben.” 

Ibn Warraq, author of “The Origins of the Koran” and “The Quest for the Historical Muhammad”


”Robert Spencer’s boek over de geschiedenis van de jihad is verontrustend, zo veel dat de reguliere media en de academische wereld het negeren of het ‘islamofoob’ noemen. Maar dat ontluikt de enige belangrijke vraag: berust het boek op feiten of niet? Als iemand denkt van niet, dan moet diegene een buitengewone hoeveelheid bewijsmateriaal weerleggen die Spencer citeert, maar als het historisch verantwoord is, is dit boek even verontrustend als belangrijk. Dat wil zeggen heel erg verontrustend en heel erg belangrijk.”

Dennis Prager, auteur van negen boeken, meest recentelijk de nummer één non-fictie bestseller,” The Rational Bible, ”


Weinig westerlingen weten meer over de islam en de jihad dan Robert Spencer, nog minder mensen schrijven zo onbevreesd en oprecht als Robert Spencer. Een beknopt maar essentieel verslag van een 1400 jaar oude oorlog tegen de menselijke rationaliteit, vrijheid en waardigheid.

David Pietrusza, auteur.


De uitgebreide geschiedenis van de rol van oorlog en terreur in de verspreiding van de islam.

Het wordt als vanzelfsprekend beschouwd, zelfs bij veel politici, dat de islam een ​​fundamentele vreedzame religie is en dat islamitisch terrorisme iets is wat relatief nieuw is. Maar in History of Jihad: van Mohammed tot ISIS bewijst de islamitische geleerde Robert Spencer definitief dat islamitisch terrorisme zo oud is als de islam zelf, en zo oud als Mohammed, de profeet van de islam, die zei: “Ik ben overwinnaar geworden door terreur”.

Spencer volgt het spoor van de 1400-jarige oorlog van islamitische jihadisten tegen de rest van de wereld, met o.a de 700-jarige strijd om Constantinopel te veroveren; de jihad in Spanje, waar niet-moslims nog 700 jaar vochten om de jihadistische indringers het land uit te krijgen; en de jihad tegen India, waar islamitische strijders en veroveraars ongeëvenaarde en onpeilbare verwoestingen veroorzaakten in de naam van hun religie.

Het boek History of Jihad laat zien dat jihadistische oorlogvoering is begonnen vanaf het ontstaan van de islam, en het hedendaagse jihad-terrorisme verloopt volgens precies dezelfde ideologische en theologische grondslagen zoals de grote islamitische krijgsstaten en jihad-commandanten uit het verleden.

Het boek History of Jihad van Mohammed tot ISIS is de eerste boek over de geschiedenis van de jihad in de Engelse taal, en het eerste boek om de hele waarheid te vertellen over de bloedige geschiedenis van de islam in een tijd waarin islamitische jihadisten actiever zijn in in het Westen dan zij ooit waren. Dit boek is onmisbaar voor het begrijpen van de geopolitieke situatie van de 21e eeuw en uiteindelijk voor het formuleren van strategieën om de islam te hervormen en radicale terreur te verslaan.