Godsdienst beledigen

Dit een korte video voor met name christenen en moslims die mij blijven vertellen, om redenen die ik nooit helemaal heb kunnen doorgronden, dat ik geen recht zou hebben om hun godsdienst te beledigen. Ik weet niet wie deze regel heeft bedacht maar laat mij mijn standpunt geven.

Ik geef uw godsdienst net zo veel respect als uw mijn godsdienst geeft. Ik heb het volste recht om een religie te beledigen wanneer deze religie het met zelfingenomenheid nodig vindt mij te beledigen en te veroordelen als een ontoereikend mens. Als het gaat om beledigingen, dan is uw godsdienst hiermee begonnen en niet ik. Als uw godsdienst haar grote mond had gehouden dan had ik dat ook gedaan.

Maar gezien het feit dat dit niet het geval is en gezien de enorme schade die uw godsdienst in deze wereld aanricht, zou ik niet alleen zeggen dat ik het recht maar ook een plicht heb om te beledigen, net als elk ander rationeel denkend mens op deze planeet. Sterker nog, ik denk dat het voor iedereen verplicht moet zijn om uw religie te beledigen, elke dag. Niet elke dag maar vijf keer per dag. En zelfs dat zou niet genoeg zijn, want op het moment dat uw godsdienst elke vorm van bevoegdheid over mijn denken claimt, wordt ik beledigt op een niveau waarmee je niet eens een begin kan maken om het te begrijpen.

Zelfs als u uw geloofsovertuiging als de waarheid kan bewijzen, dan zou dat een arrogantie zijn dat op zich al beledigend genoeg is. Maar het feit dat jullie moslims dat niet kunnen en uw geloof slechts een toetsbare reeks van waanideeën en leugens zijn, vergroot het de belediging enorm. En om deze reden, heb ik niet alleen het volste recht om uw godsdienst te beledigen, ik heb ook het recht om u persoonlijk te beledigen op het moment dat mij uw godsdienst ten gehore komt.

Op het moment dat u mij geschriften voorlegt over wat ik zou moeten geloven of welke waarden ik erop na zou moeten houden of met name de moraal die ik zou moeten etaleren, dan kun je duidelijk en onomwonden verwachten beledigt te worden vanwege uw opdringerige overlast en ik hoop van harte dat de beledigingen uw gevoelens pijnigen, uw algemeen welzijn kwetsten en uw zelfbeeld vernederen en wel in die mate dat je eerst 10 minuten moet gaan liggen, voordat je zelfs kunt gaan bidden.

Als mij niet wordt toegestaan, op te komen voor mijn oprechte overtuiging dat uw godsdienst een emmer vol gevaarlijk, destructief, barbaars, bijgelovige rotzooi is, dan lijkt het mij dat ik geen vrijheid van godsdienst heb, maar jullie wel. Want ik kan u verzekeren dat ik bij mijn standpunt blijf en met een passie en intensiteit dat met alles kan wedijveren met wat u te bieden heeft.

Het is een absolute onwrikbare fundamentele overtuiging dat met iedere vezel van mijn wezen resoneert, dat uw godsdienst in feite een bak vol boosaardig, gewelddadig, inhumaan, bijgelovige vuilnis is die de mensheid vergiftigd en degradeert. Het is de wereld waarop ik leef en ik ben er niet blij mee. En ik voel me moreel verplicht… eigenlijk gedwongen, om dit luid en duidelijk kenbaar te maken, ongeacht wie beweert beledigd te zijn.

Als ik dit niet zou doen dan zou dat indruisen tegen alles wat ik ben en alles waarin ik geloof. Ik zou niet kunnen leven met mezelf. Het zou voelen als een leugenaar, lafaard of kakkerlak. En dat zou zeer zwaar op mijn geweten drukken.

Pat Condell

 Islam kun je niet beledigen, islam is een belediging.