Vrede in het Midden-Oosten

Door Pat Condell

Als we serieus willen praten over vrede in het Midden-Oosten, dan moeten we ophouden te doen alsof Israël te maken heeft met een rationele vijand om mee te onderhandelen.

Hamas verandert Gaza regelmatig in een oorlogsgebied, niet Israël. En het is Hamas die het opnieuw zal doen, en opnieuw en opnieuw. Zij geven niet om hun eigen mensen. Zij beschouwen hen als kanonnenvlees ten bate voor de ”islamitische strijd.” Waarom denk je dat er geen schuilkelders in Gaza zijn, behalve voor de dappere Hamasstrijders die ons blijven vertellen dat zij meer van de dood houden dan wij van het leven, maar die zichzelf in veiligheid brengen zodra de bommen komen en de vrouwen en kinderen aan hun lot overlaten.

Zou je het niet logisch vinden dat wanneer ze raketten over de grens schieten, ze eraan zouden denken om hun vrouwen en kinderen in veiligheid te brengen in geval van een mogelijke vergelding? Nee, zij bouwen liever luxehotels voor goedgelovige westerse journalisten naar wie zij zich kunnen tonen als heldhaftige slachtoffers en de Israeli’s als neonazi onderdrukkers.

In feite is het Hamas die de nazi’s zijn. Hun politiek agenda is vrijwel identiek aan de nazi’s met dezelfde genocidale übermensch-waan en dezelfde irrationele gewelddadige haat tegen joden, omdat het joden zijn. Eigenlijk waren de nazi’s nog iets beter dan Hamas. De nazi’s waren evengoed psychotisch moordend tuig, maar zij gebruikten in ieder geval niet hun eigen mensen als menselijk schild. Hamas geeft geen reet om de bevolking van Gaza. Zij willen dat ze worden vermoord, vooral de kinderen dan. Die dode lichaampjes zijn prachtige propaganda. Dat is waarom zij hen doelbewust in de vuurlinie plaatsen. Als kanonnenvlees. Kanonnenvlees ”tot martelaar” maken is een islamitisch eufemisme voor iemand wiens leven voor niets is weggegooid.

Israël wil vrede en heeft altijd al vrede gewild. Het is een modern beschaafd land en een technologisch leider in de wereld. Het laatste wat zij willen is oorlog. Dat moet voor iedereen duidelijk zijn. Israël zou niets liever willen dan dat Gaza bloeiend en welvarend is en de mensen gelukkig en vrij zijn. Zij zouden hen het liefst financieren als ze dachten dat het zou werken.

Maar Hamas wil niet dat de mensen gelukkig en vrij zijn. Ze willen dat zij een ellendig leven blijven houden om de schuld in de schoenen van de joden te schuiven, omdat Hamas islamitische fanatici en jihadisten zijn met dezelfde mentaliteit als diegene die in de Twin Towers vlogen en dan de schuld, raad eens, aan de joden gaven. Hamas kocht de bevolking van Gaza om, om voor hén te kiezen. Maar eenmaal aan de macht, legden ze hun religie op met ijzeren vuist.

Is er iemand die serieus gelooft dat ze opnieuw zouden worden gekozen? We zullen het nooit weten, want zodra een islamitische regering gekozen is, is het voor altijd gekozen. En iedereen die dat wil aanvechten kan verwachten te worden vermoord en zijn lijk zal achter een motorfiets door de straten gesleept worden, zoals eerder in Gaza-stad gebeurde. Dit zijn mannen die zo gehypnotiseerd zijn door hun wrede en gewelddadige religie en dus verstoken van enig moreel fatsoen of mededogen dat ze alleen al iemand vermoorden omdat deze van vreugde op een bruiloft zong – zoals laatst gebeurde. Zingen is verboden in hun islamitische paradijs, evenals vreugde en geluk [want aardse vreugde en blijdschap ondermijnt het slavengedrag richting de denkbeeldige Allah]. Zij beroepen zich op hun handvest uit de koran, met name het gedeelte over het doden van Joden. Dat is hun favoriete vijand. Zij leren hun kinderen dat het hoogste wat ze kunnen nastreven is zichzelf met bomvesten doden bij een aanslag op Joden. En met deze mensen zou Israël moeten onderhandelen? Je kunt beter overleggen met een ratelslang.

Stel je voor dat je de Israelische premier bent. Wat doe je dan? Hoe ga je om met mensen die jouw en iedereen zoals jij tegen elke prijs dood willen hebben en waarvan dat standpunt niet onderhandelbaar is? Ga je grondgebied opgeven? Ontmantel je nederzettingen? Dat is al geprobeerd en het werkte niet. Israël ontmantelde nederzettingen en ontwortelde duizenden Joodse mensen toen het zich uit Gaza terugtrok en wat kregen zij ervoor terug? Een spervuur van raketten en bommen dat tot aan vandaag niet is opgehouden. Ontmantelen van nederzettingen werkt dus niet. Wat dan wel? Bemiddeling? Diplomatie? Het vredesproces terug opstarten? Ja, in je dromen.

Er is geen vredesproces en dat zal er ook nooit aanvangen zolang Hamas de macht heeft. Hamas zal nooit vrede sluiten met Israël. Nooit. Dat staat in hun handvest met de islam als inspiratiebron. Zoek het op. Vrede zou on-islamitisch zijn. Dus geen onderhandelingen, en jihad zal niet stoppen [ook vastgelegd in het islamitisch handvest] tot iedere jood in het Midden-Oosten verdreven of gedood is. Dat is wat ze willen, daar valt niet over te praten. Waarom blijven we doen alsof zij iets anders willen? Het handvest verbied ook dat iemand anders zou onderhandelen over vrede. Als er ooit vrede komt, kunnen we er zeker van zijn dat Hamas de vrede om zeep zal helpen.

Maar laten we dat alles maar negeren en net doen alsof de onderhandelingen over grondgebied en politiek gaat. Laten we nog maar eens een waardeloos akkoord sluiten. Laten we nog wat rond de tafel gaan zitten en hier en daar wat nobelprijzen uitdelen. We moeten de schijn ophouden dat we iets doen, ook al is het niets. En het zal niets worden. Want onderhandelen met mensen als Hamas is als licht schijnen in een zwart gat. Zij willen helemaal geen vrede. Zij willen joods bloed. Einde verhaal. Daarom verbreken zij iedere wapenstilstand. Daarom zijn de overeenkomsten niet meer waard dan het papier zelf. Daarom komt er geen twee-statenoplossing zolang Hamas daar aanwezig is en daarom moeten zij definitief worden verslagen anders zal deze waanzin nooit stoppen.

Pat Condell