De mythe van een gematigde islam

De mythe van een gematigde islam

Veel mensen denken dat er een groot verschil is tussen fundamentalistische en gematigde moslims. De gematigde moslims komen immers zo keurig over: netjes gekleed, gestudeerd en welbespraakt, en altijd paraat met de slogan “islam is een religie van vrede,” terwijl dit elke dag in tegenspraak is met de dagelijkse moordaanslagen uit de naam Allah akbar.

De hoofddoek van sommige moslima nemen we voor lief, omdat dit immers hoort bij het democratisch recht van keuzevrijheid binnen onze Westerse samenleving en tegelijkertijd maken wij ons, en vooral de moslima’s in Nederland, niet druk om het gebrek aan democratisch recht van bijvoorbeeld de Iraanse vrouwen in Iran die geen keus hebben in het wel of niet dragen van een hoofddoek.

Wat veel mensen echter ook over het hoofd zien is dat vele “gematigde” moslims” zich beroepend op onze Westerse democratische waarden, er zelf radicale fundamentalistische denkbeelden op nahouden door steun te geven aan, of het niet veroordelen van islamitisch terreur.Wat dus laat zien hoe ‘gematigd’ ze werkelijk zijn.

Mosab Hassan Yousef, zoon van Hamas oprichter Sjeik Hassan Yousef, vergelijkt in zijn boek “Zoon van Hamas“, de islam met een ladder:
Islamitische leven is als een ladder, met gebeden en het loven van Allah als de onderste trede. De hogere treden vertegenwoordigen het helpen van de armen en behoeftigen, het stichten van scholen, en het ondersteunen van goede islamitische doelen. De hoogste trede is… jihad. Traditionele moslims staan aan de voet van de ladder, ze leven alsof ze een schuld hebben, omdat ze de islam niet echt praktiseren. Aan de top staan de fundamentalisten, die u in het nieuws ziet vanwege het doden van vrouwen en kinderen voor de glorie van de god van de koran. Gematigden bevinden zich ergens daar tussenin. Echter, een gematigde moslim is in feite veel gevaarlijker dan een fundamentalistische, omdat hij ongevaarlijk overkomt, en je nooit kunt weten wanneer hij de volgende stap in de richting van de top genomen heeft. De meeste daders van zelfmoordaanslagen beginnen als gematigden.

Het wordt tijd dat de Westerse burgers wakker worden en gaan inzien dat niet de traditionele moslims het probleem zijn, maar dat de bron waaruit ze putten, de Islam, het probleem is. Elke moslim die serieus de koran en hadith bestudeert en de daarin vermelde uitspraken en levenswijze van Mohammed als voorbeeld neemt, zal innerlijk een transformatie ondergaan van traditioneel naar gematigd, en in het ergste geval naar fundamentalistisch en als zodanig gaat denken en handelen.

En dit komt aan de oppervlakte op momenten waarop de geesten zich scheiden, zoals met de aanslagen op 9/11 waarbij we wereldwijd dansende moslims op straat zagen die de aanslagen als een overwinning vierden, of zoals in Nederland bij demonstraties tegen Israël, waarbij “Hamas, Hamas, Joden aan het gas” geroepen wordt en Nederlandse parlementariërs meelopen (letterlijk als ‘dhimmi meelopers’) in de voorste rijen.

De islam heeft altijd als doel gehad om de wereld te veroveren. Het is een opdracht van de god van de koran en van Mohammed, de profeet. Zo is de islam begonnen en daar is de islam nooit van afgeweken. We kunnen onze ogen ervoor sluiten, zoals ook vele traditionele moslims doen, maar dat maakt slechts dat het onheil je overvalt zoals een dief in de nacht.

De gematigde islam schendt verschillende koranprincipes. Alleen extremisme is in overeenstemming met de Koran.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.