Het gevoel vast te zitten in een moslimgezin.

www.reddit.com/r/exmuslim/

Voor de context: we leven in Europa (en daar heb ik veel geluk en dankbaar voor). Ik ben 17 en heb nog enkele broers en zussen, en mijn twee ouders.

Wij komen uit het Midden-Oosten, zij zijn moslims maar ik niet.

Mijn reis is een beetje anders omdat ik niet eens weet of ik mezelf een ex-moslim kan noemen, aangezien ik nooit moslim ben geweest. Ik heb nooit in welke religie dan ook geloofd, inclusief de islam.

Wat mijn karakter en persoonlijkheid betreft, ik ben een diepe denker, ik voel me erg aangetrokken tot moderniteit, verbeteren, en vraag me af hoe we de mens en de samenleving aangenamer en beter kunnen maken, mijn hersenen werken gewoon zo, omdat ze altijd graag denken en vragen stellen. Dingen om gaten in de wet te zien die we kunnen repareren en dingen die we kunnen toevoegen. Ik ben niet traditioneel of conventioneel en houd ervan om de wereld te heroverwegen.

Het punt is dat ik het gevoel heb dat mijn potentieel en mijn geest vastzitten in deze gevangenis, dat is mijn familie, ik ben altijd bij hen vanwege geld. Ik kan nog niet alleen verhuizen, dus ik moet het volhouden; het enige waar ze over praten is bidden, en hoe mannen zich mannelijk moeten gedragen, hoe vrouwen zich op een bepaalde manier moeten gedragen, hoe mensen zich moeten kleden, het enige plan dat ze voor ons hebben is trouwen en kinderen krijgen. Ik wil geen van beide. En datgene wat mij het meest frustreert, ze praten over de hel en het paradijs, wie gaat er naar de hel, wie gaat er niet, wat moet ik doen om naar het paradijs te gaan, en wat niet. Ik vind dit allemaal volkomen stom, zo extreem stom. Ik wil niet provocerend zijn of zo, maar het is gewoon mijn gevoel.

Meestal als ik bij hen ben, voel ik me boos. Hun onverdraagzaamheid, heeft miljoenen en miljoenen mensen over de hele wereld pijn gedaan, en ik kan gewoon niet bij deze mensen blijven, wetende dat ze in dat soort dingen geloven.

——————————————— ———————————-

Ik ben jaloers op anderen

Het is zo verdomd oneerlijk. Waarom ben ik geboren met al deze lasten en pijn? De hele wereld heeft plezier, maar wij moslims maken zoveel mee. Wij kunnen niet leven. We kunnen verdomme niet leven. Ik ben jaloers op mijn vriendin. Ze is Bulgaars, en in hun cultuur dansen en zingen ze, dragen onthullende kleding, drinken en geven grote feesten en zij geniet van dit alles. Het is niet eerlijk. Ik heb niet kunnen leven. Mijn buren op dit moment zijn Indiase moslims, en ze hebben een groot feest gegeven. Ze hebben muziek, dansen enz. Ik kan ze horen lachen en spelen en zo, terwijl ik thuis zit.

Hier krijg ik een lezing over de Koran van mijn extreem gelovige vader. Het is zo verdomd oneerlijk, ik haat alles, verdomde islam, zo’n stuk strontreligie. Fuck de islam.

——————————————— —————————

Ik ben van plan om het huis met een hijab te verlaten en zonder hijab thuis te komen!

Mijn ouders zouden het absoluut niet goed vinden als ik het uit zou doen, maar ik kan er niet meer tegen. Het wordt mentaal extreem moeilijk en vermoeiend om het elke keer dat ik het huis verlaat, het op mijn hoofd te moeten zetten, wanneer we mannelijke gasten binnen hebben.

Dus ik wil misschien op een dag in de komende weken of maanden zonder kunnen terugkeren naar huis. Maar als ik niemand bij me heb als ik dat doe, sterf ik zodra ik naar binnen stap. Ik wil een paar vrienden meenemen die ik kan vertrouwen als ik dat doe. Maar die persoon kan niet de hele tijd bij mij zijn. Uiteindelijk zullen ze moeten gaan en zal ik alleen achterblijven om mijn lot onder ogen te zien. Misschien zullen ze me slaan tot ik sterf, of ik weet echt niet wat ze zullen doen. Ze bedreigden mij eerder en zouden me vermoorden als ik het ooit zou afdoen.

Een andere optie is om mijn universiteit te laten weten wat ik ga doen en mij door hen te laten steunen. Of laat het de politie weten en praat met mijn vader voordat ik dat doe (ik weet niet of de politie zoiets in Canada zou doen).

Ja, ik wil eigenlijk gewoon zien wat iedereen denkt wat de beste opties zijn.

——————————————— ———————–

De simpele reden waarom de islam en het christendom zo wijdverspreid zijn: zij zijn de enigen die proberen anderen met geweld te bekeren.

“Wauw! Onze religie is zo populair! 2 miljard mensen sterk en er komen er nog steeds bij! Absoluut een concreet bewijs dat het de juiste is.”

Ondertussen, eeuwen geleden:

  • Gegroet ongelovige!

  • Hoi…

  • Bekeer je of sterf!

  • OK.

——————————————————————

Hoe was mijn leven als moslim en ex-moslim

Ik had veel zelfmoordgedachten toen ik religieus was, vanwege het feit dat ik ruimdenkend was over een barmhartige God die werkelijk barmhartig was en het feit dat ik eigenlijk nooit het gevoel had dat ik enige controle over mijn eigen leven had.

Nu ik elk concept van een hiernamaals helemaal heb verworpen, denk ik niet meer dat zelfmoord een haalbare oplossing is. Door tot de acceptatie te komen dat ik niets win bij de dood, werd ik veel meer gefocust om het leven dat ik nu had serieuzer te nemen en er iets van te maken. Vroeger was ik totaal ongemotiveerd. Nu voel ik me een stuk beter.

Ik weet niet of er zoiets bestaat als een vrije wil, maar het verlaten van de islam kwam waarschijnlijk het dichtst in de buurt dat ik ooit heb gevoeld. Het was zo’n opluchting om eindelijk iets weg te gooien waar ik alleen maar in geïndoctrineerd was.

Wat mijn doel nu betreft, het gaat erom dingen beter te maken voor anderen. Door over geschiedenis en politiek te leren, krijg ik het gevoel dat iedereen, hoe klein het ook was, een soort effect heeft op de mensheid als geheel, geleidelijk gaande van letterlijke holbewoners tot astronauten in de ruimte, dus ik denk dat het een nobel streven is om de mensheid meer en meer te helpen streven naar ontdekkingen op welke manier dan ook, zodat het misschien de zin van het leven in de toekomst kan vinden. Ik geloof dat je je eigen doel maakt en dat het veel beter is om er zelf een te vinden dan dat je er een krijgt.

———————————————————

Mijn hijab verhaal.

ik was 11 toen ik ongesteld werd en op een dag vroeg mijn zus me of ik met haar naar het park wilde en ik zei ja, MAAR ze had één voorwaarde waaraan ik me moest houden, namelijk dat ze draag een hijab, ik zei gewoon nee, ze stond erop en zei dat je niet met ons meegaat tenzij je hem draagt, dus ik huilde heel veel, en mijn familie lachte me uit en vond het grappig, dus ik moest het zeggen boven mijn hoofd zodat ze me zouden laten gaan. Toen we het park bereikten, weigerde ik de auto te verlaten terwijl ik hem droeg en voelde me erg verdrietig. Nogmaals, mijn zus stond erop en zei: “Als je het niet gaat dragen, blijf je in de auto”, dus dat deed ik niet en ik bleef alleen in de auto, nadenkend over hoe mijn leven voor altijd zal veranderen en hoe ik het niet meer zal doen.

Ik heb geen keuze of controle over mijn leven, waardoor ik op 11-jarige leeftijd geleidelijk aan een depressie kreeg. Ik ben nu 22, ik ben nog steeds depressief vanwege al het onrecht dat ik heb geleden vanwege de islam en de moslims om me heen (mijn familie, mijn school die dit ook heeft afgedwongen, enz.). Ik wilde dit even kwijt, omdat ik de laatste tijd veel over mijn leven heb nagedacht.


Ik haat de manier waarop ze andere culturen en filosofieën negeren en belachelijk maken.

‘De Hindoes aanbidden koeien als idioten’

“De christenen zijn zo onwetend, ze denken dat God drie is!”

“Waarom zou je willen praten over andere religies die je interessant vond? Dat heeft geen zin, omdat we weten dat de islam waar is.

“Wat bedoel je met: laten we religie even negeren, zodat we kunnen praten over Plato’s theorie van de vormen? Het is interessant denk ik, maar het is nutteloos, dus waarom zouden we erover praten? De islam heeft ons alle waarheden gegeven die we nodig hebben.”

Jouw profeet vloog naar de hemel op een muilezel. Zie je hoe gemakkelijk het is om de overtuiging van iemand anders dom te laten klinken? Godverdomme.

———————————————

Mijn moeder denkt dat ik “moslim geboren” ben, dus ik moet moslim zijn.

Ik ben over het algemeen geen boos persoon, maar dit argument maakt me irrationeel woedend vanwege hoe verdomd hersenloos het is. Bitch, ik kan geen religie erven door bloed. Doet alsof het een race is of zoiets. En hoe vaak ik haar dit ook uitleg, ze begrijpt het niet. Het zou mij niet verbazen als er een verband bestaat tussen islamitische toewijding en hersenbeschadiging. Met “geboren moslim” bedoel ik in deze context dat ze denkt dat ik de islam in mijn DNA draag, dus ik moet leven als een moslim

(wat geen keuze is, is de kleur van mijn haar waarmee ik ben geboren, niet mijn overtuigingen lol)

——————————————— —————————

Mijn verhaal van opgroeien tot moslim tot ex-moslim worden

Hallo allemaal, Ik wilde mijn ervaring met de islam delen en hoe deze mij beïnvloedde. Toen ik jonger was, werd ik als moslim geboren, maar de logica van de islam kwam nooit vanzelf tot mij. Ik volgde gewoon de regels omdat dat was wat ik moest doen, maar daarnaast leefde ik gewoon mijn leven, had ik mijn eigen waarden en meningen en gaf ik niet zoveel om traditionele dingen en de cultuur uit het thuisland van mijn ouders. Toen ik veertien was, begon ik me echter depressief en hopeloos te voelen en zocht ik naar antwoorden in de religie. Ik werd een toegewijd religieus persoon en geloofde er echt in. Naast de religie islam begon ik ook te lezen over de cultuur van mijn thuisland. En in het begin was het echt heel interessant om het te lezen. Vooral als je een angstige autistische tiener bent die alles om mij heen probeert te begrijpen. De strenge regels van mijn religie en mijn cultuur gaven mij structuur. Ik dacht ‘JA’ nu heb ik regels die duidelijk voor mij zijn en die ik kan volgen. Dus een tijdje gaf de starheid van de islam mij troost.

Hoe meer ik er echter in dook, hoe meer ik het gevoel kreeg dat ik mezelf erin verloor. Ook de strenge regels die mij in het begin troost gaven, begonnen mij te verstikken. Ik was altijd van het vrijgevochten type en ook van het kritische type, dus religie was voor mij niet vanzelfsprekend. Door mijn levenservaringen als autistisch meisje en immigrant van de derde generatie, voelde ik me niet op mijn plaats in mijn stad en de mensen om me heen, ik had het gevoel dat ik niet op dezelfde golflengte zat als zij. Ik begon mezelf dus sociaal te isoleren en dat maakte van mij een persoon die alles analyseerde. Uiteindelijk verliet ik de islam toen ik 16 was, omdat ik het slechts als een oud geschrift zag in plaats van als iets goddelijks.

Ik vind het belangrijk dat we trouw blijven aan onszelf en niet het gevoel hebben dat we ons aan de normen van iemand anders moeten conformeren. Het is prima om dingen in twijfel te trekken en tot je eigen conclusies te komen. Ik hoop dat ik, door mijn ervaringen te delen, anderen kan helpen die misschien iets soortgelijks meemaken.

——————————————— ———————–

Ik ben ontsnapt aan een gearrangeerd huwelijk in Pakistan en nu heb ik absoluut geen idee wat ik moet doen.. Help!!

Ik ben 24 jaar oud en heb de Duitse nationaliteit, maar mijn eigen verhaal is dat ik mijn hele (geheime) spaargeld moest besteden om Pakistan te verlaten nadat mijn ouders “me daarheen hadden gebracht op vakantie”, om me vervolgens te dwingen tot een huwelijk met een 60-jarige fabrieksmanager zonder terugreis/uitweg voor mij. Ik zat in het laatste jaar van mijn masteropleiding en moest over twee maanden een scriptie afleveren. Ik denk dat ze dachten dat als ik eenmaal het diploma had, ik te ‘onafhankelijk’ zou zijn of zoiets om te trouwen zoals zij wilden. Ik moest letterlijk mijn eigen paspoort terug stelen van mijn moeder terwijl ze sliep, en erop vertrouwen dat een stel willekeurige riksja-/taxichauffeurs me naar het vliegveld zouden brengen, zodat ik een kaartje terug naar NL kon kopen. Onnodig te zeggen dat ik helemaal geen contact met ze heb, maar het is een zeer harde realiteit om wakker te worden en te weten dat je nergens meer een huis hebt. Ik logeerde tijdelijk bij mijn beste vriendin en heb net mijn studie afgerond (ja!!), maar aangezien zij ook gaat verhuizen, heb ik geen vaste plek om te wonen. Ze heeft eerlijk gezegd mijn leven gered en zonder haar zou ik waarschijnlijk volledig dakloos zijn en een onafgemaakte opleiding hebben. Ik verblijf momenteel in hostels en tussen vrienden, maar compleet blut zijn en plotseling zonder ondersteuningssysteem voelt soms zo onmogelijk.

Ik denk dat ik gewoon geïrriteerd ben dat ik volledig genaaid werd door een stel religieuze gekken waarin ik feitelijk geboren was.

Ik heb eerder van dit soort horrorverhalen gehoord, maar eerlijk gezegd had ik nooit verwacht dat dit mij zou overkomen en dat het ook zo zou gebeuren. Mijn ouders gaven geen enkel ernstig signaal dat ze extremisten waren of zoiets, en ik was totaal verblind. In het verleden, toen ik een tiener was, was ik ook behoorlijk open over religieuze twijfels, maar dat vonden ze toen ook niet zo erg, zolang ik maar geen drugs gebruikte of met jongens omging. Ze lietn in het verleden wel jongens aan mij voorstellen om mee te trouwen maar ik zei altijd dat ik daar nog niet klaar voor was en ik zou in de toekomst over al die dingen nadenken nadat mijn opleiding was afgerond en ze gedroegen zich alsof ze volledig begrepen. Ik ken hun volledige motivatie voor wat ze deden niet en eerlijk gezegd denk ik niet dat iets dit rechtvaardigt, dus ik weet niet zeker of ik het wel wil weten.

——————————————— ————————-

Islam is het wreedste geloof op aarde

Het is nogal duidelijk dat de islam slecht is, omdat ze zoveel vreselijke wetten hebben die niet eens zouden moeten bestaan. Islam is wreed, de meeste mensen weten er de waarheid niet over. behalve dat er op school leugens worden geleerd dat het allemaal heilig en goed is. Als dat zo is, waarom slaan ze dan verdomme homo’s, of vermoorden ze onschuldige christenen, of hebben ze terreurgroepen? De islam is geen religie van vrede, maar een religie van haat en terreur. Het is niet beter dan nazisme en communisme. Fuck de islam, ik hoop dat mensen er op een dag het echte kwaad van inzien. en volg het niet. Ik ben nu boeddhist..

——————————————— ———————–

Ik ben zo pissig nu

Dus ik kwam erachter dat mijn neef met drie meisjes tegelijk uitgaat, en hij bedriegt ze alle drie en hij vond een vierde, zij probeerde haar te bekeren. Hij maakte onnauwkeurige beweringen, zoals het feit dat varkensvlees kanker veroorzaakt en dat dit de manier is waarop de Bijbel werd veranderd. Hij beweerde ook dat vasten tijdens de Ramadan voordelen had (fake, Ramadan is geen periodiek vasten), hij vertelde haar (een atheïst) zelfs dat ze naar de hel zou gaan tenzij ze zich bekeerde. Dezelfde man die mij onder druk zet om te bidden en zegt dat atheïsten naar de hel gaan, is zelf niet alleen aan het daten buiten het huwelijk, wat haram is, maar hij gaat ook met drie meisjes tegelijk uit en bedriegt hen, wat ook haram is. Ik haat het hoe die hypocriet gewoon zijn zin krijgt en ik hoop dat dat meisje niet in dit bedrog trapt, want Allah en Mohammed zijn de grootste bedriegers

——————————————— ————————–

Een vriendin werd verkracht door haar man, haar ouders en haar schoonfamilie.

Dus een heel goede vriendin van mij werd in 2016 gedwongen ja te zeggen tegen het trouwen met haar neef toen ze 16 jaar oud was. Haar neef was in de twintig. Haar neef vroeg haar ouders om met haar te trouwen en haar moeder ging het haar vragen en ze zei nee, waarna haar moeder haar sloeg en dreigde dat ze haar vader of wie dan ook nooit zou vertellen dat ze dat niet wilde, en toen ging haar moeder het vertelde tegen hen zei ze ja. Dagen daarna verloofden ze zich. Na hun verloving verhuisde ze met haar gezin naar Canada. En toen vertelde ze haar vader dat haar moeder haar eigenlijk dwong en dat ze dat niet wilde, maar haar vader zegt: oh het is nu te laat, wat zouden mensen over ons zeggen en nee, je gaat met hem trouwen. Ze beginnen met een advocaat te praten om hem naar Canada te halen, maar al hun pogingen mislukten totdat haar ouders in 2019 besloten haar terug te sturen naar Turkije om met hem te trouwen. Ze zei nee, ik wil niet gaan en op een dag rende ze naar de keuken, pakte een mes en stak zichzelf drie keer in de buik in het bijzijn van haar ouders en broers en zussen en vertelde hen dat ze zelfmoord zou plegen als ze haar dwongen om met hem te trouwen. . Het kon haar ouders niets schelen en ze bloedde, maar haar wonden zaten uitwendig omdat ik denk dat ze zichzelf niet zo hard kon steken. Ze heeft de littekens nog steeds. Ik heb haar vaak verteld dat ze haar paspoort moet vernietigen of de situatie aan de politie of school vertellen. Ik vertelde haar dat zelfs als ze die dingen niet deed, ze hulp kon krijgen op de luchthaven. Ze wist wat haar daar te wachten stond, maar deed niets om zich te verzetten om te gaan, behalve huilen en haar ouders smeken. Natuurlijk neem ik het haar niet kwalijk, omdat ze dreigden haar te vermoorden als ze niet ging.

Dus ging ze naar Turkije en trouwde. Ze hadden een grote bruiloft. Daarna weigerde ze een nacht of twee seks met hem te hebben. Daarna vertelde hij het aan haar ouders en zijn ouders, inclusief haar moeder, die met haar naar Turkije ging, vertelde haar dat als je hem geen seks met je laat hebben, we je zullen vermoorden. Omdat je waarschijnlijk geen maagd bent en bang bent te worden ontmaskert als er geen bloed is. Dus haar moeder en zijn moeder sluiten haar op in de slaapkamer en leggen een wit laken op het bed en bellen de man. Hoe achterlijk. Vervolgens wachten de moeders buiten de deur tot hij klaar is met het verkrachten van haar om het bloed af te nemen als teken van haar maagdelijkheid en eer. Nadat hij haar heeft verkracht, gaan de moeders naar binnen en halen het witte laken met het maagdelijkheidsbloed op. Natuurlijk zijn nu alle ouders opgelucht en vieren ze dat ze in feite maagd was terwijl dat meisje lijdt. Dus nadat ze ongeveer een paar maanden bij hem had doorgebracht, kwam ze terug naar Canada en vertelde me dit allemaal en zei dat ze nooit meer terug naar Turkije, naar hem terug zou gaan. Ze praatte niet vaak met hem en in 2021 kreeg ze willekeurig een telefoontje van hem en scheidde ze telefonisch van hem.

——————————————— ————–

Moslims haten joden

“Ik kan er niet bij dat mijn moeder, mijn hele familie, die in hun hele verdomde leven nog nooit een Joods persoon hebben gezien, gesproken of ontmoet, Joden zo haten. Als het om christenen gaat, is het een beetje anders voor hen, maar joden? Oh nee, nee, ze beschouwen ze als onmenselijke wezens, laaghartigen die ze allemaal dood willen hebben, zelfs kleine baby’s. Elke keer als er een Joods persoon in hun gedachten opkomt, is er niets anders dan op de grond spugen en vloeken. “

Dit zijn mensen die hen niet persoonlijk kwaad hebben gedaan. Ahhh, verdomme, hoe kun je iemand haten zonder enige reden, alleen maar omdat een of andere pedofiele klootzak je dat heeft opgedragen? Moslims hebben geen eigen mening. Ik haat religie meer dan wat dan ook in deze klootzakkenwereld. Joodse baby’s de dood toewensen terwijl ze de liefde voor moslimbaby’s overdragen is walgelijk. Een baby is een baby. Wat hebben ze verdomme gedaan? En alle andere mensen die niets willen te maken met deze verdomde oorlog.

Excuses hiervoor. Het is vanwege al die Israël/Palestijnse shit die gaande is, mijn hele familie vervloekt hen, en ik kan niets terug zeggen.

——————————————————-

Zeer verwarde hulp

Hallo allemaal, ik ben 17 jaar oud en ik ben momenteel een niet-gelovige, maar ik wil in de islam geloven, maar dat kan ik gewoon niet. Ik had een zeer traumatische ervaring met de islam en de moslims op de koranschool, mijn leraar sloeg ons altijd is dat we onze soera’s niet goed konden lezen en onze leraar noemde ons ook hoeren (we waren 8-10 jaar oud). Later in mijn tienerjaren las ik een aantal verzen en werd er bang van. Ik vertelde mijn moeder dat ik onzeker was over de religie en ze dacht meteen dat ik een vriendje had, wat raar was en dreigde een huwelijk te regelen. Ik ben slecht behandeld door mijn moeder omdat ik de hijab niet droeg (ik doe de was van iedereen, ik kan niet naar buiten, soms maak ik het hele huis elke dag schoon) en word nog steeds behandeld alsof ik schijt ben en zij dreigd me voortdurend me eruit te schoppen en dat heeft ze gedaan, maar ze wil altijd dat ik terugkom (ze is bipolair en fysiek en mentaal mishandeld). Ik weet niet wat ik moet doen. Al mijn moslimvrienden zeggen dat ik het op de verkeerde manier heb geleerd, maar ik heb gezien wat er gebeurt met moslims die ongelovig worden. En met andere meisjes over de hele wereld. Zelfs in mijn eigen familie probeerde mijn oom mijn neef van het balkon te duwen omdat hij zei dat de profeet Mohammed met een negenjarige trouwde. Ze zeggen dat het aan de cultuur ligt, maar hoe komt het dat de meeste van hen moslims zijn? Of ze nu Pakistaans, Arabisch of West-Afrikaans zijn.

Geloof me, als ik zelfs maar op een “controversiële” manier over de religie zou spreken, zou ik in elkaar geslagen worden. Dat is al eerder gebeurd. Maar ja, ik ben een niet-gelovige vanwege al het trauma en ik heb gezien wat de islam met onschuldige vrouwen heeft gedaan. Maar Ik heb een sterke angst voor de hel, dat is het. Ik wil ergens in geloven, maar alle andere religies zijn net zo raar.

——————————————— ———–

Georganiseerde religieuze online lessen

Ik blader door de subreddit terwijl ik in een koranles zit waar ik nu al twee jaar naartoe moet, het is triest, het doet pijn en ben er ziek van dat ik dit moet doen. Ik heb altijd vals gespeeld en zal dat altijd blijven doen, het ‘schuldgevoel’ dat ik voelde verdween toen ik de religie verliet, maar de laatste tijd krijg ik het gevoel dat er iets gaat gebeuren, zoals dat mijn ouders zullen ontdekken dat ik niet echt leer, want hoe moet ik uitleggen dat ik niets van de 600 pagina’s uit mijn hoofd heb geleerd, het wordt lastig als ze het weten, let wel, ik ben ook een gedwongen hijabi en mijn ouders zijn erg streng, ik kan met hen er niet over praten of mijn mening uiten, ik kan uiteraard ook niet uit de kast komen als ex-moslim. Ik ben pas 13 jaar oud en ben gedwongen om deze shit te doen sinds ik 10 was. Ik zal waarschijnlijk gedwongen worden de islam te volgen tot ik sterf, ik heb een keer geprobeerd er een einde aan te maken omdat ik weet dat ik nooit vrij zal zijn. Ik ben ook een lesbienne, het doet me pijn om de gruwelijke manieren te zien waarop mensen me willen martelen omdat ik mezelf wil zijn, alle beledigingen die ik heb gekregen en de pijn die ik heb meegemaakt, ik kan het niet meer verdragen, het gevoel hebben dat ik het leven niet verdien en dat ik een vergissing ben, dit alles is me teveel en ik kan er niet aan ontsnappen.

——————————————— ———

Ervaring van een LGBT-tiener in een land met een moslimmeerderheid en een moslimhuishouden

Hallo, ik ben een meisje van 14 en Zuid-Aziatisch. Ik heb me altijd veel meer aangetrokken gevoeld tot hetzelfde geslacht, voor zover ik weet, maar één simpele fout of vermelding van de LGBT-gemeenschap veroorzaakte chaos. En niet eens door mijn ouders, maar het zijn mijn oudere broers en zussen, begin twintig, die een grote haat jegens deze gemeenschap. Ze geven me er lezingen over, tot het punt waarop ze soms gewelddadig worden. waar ik doe alsof ik het eens ben met hun overtuigingen. Maar ze weten niet dat ik biseksueel ben, ik ben bang voor wat ze zouden doen als ze erachter komen. Maar ik heb gelukkig wel de mogelijkheid om te gaan studeren als ik 18 word zoals mijn zussen en broer deden, dus als ik daarna voor mezelf kan zorgen, zou ik erover nadenken om apart te gaan wonen met een laag profiel bevrijd hoe ik dat wil.

——————————————— ————-

Ik geef helemaal niets om moslimproblemen

Idc over het Palestina-probleem, de Oeigoeren in China, de moslims in Myanmar, de hindutva die moslims aanvallen, ik geef gewoon geen fxck…moslims willen iedereen vermoorden die geen moslim is, dus het kan me niets schelen wat hun onderdrukking is

——————————————— ———–

 

Verward en verloren

Ik heb veel aan mijn hoofd en heb niemand om hierover te praten. Ik denk dat ik hier wilde posten omdat ik weet dat de vrouwen hier dit beter begrijpen dan wie dan ook. Ik ben dus nog steeds moslim. Ik zie mezelf nooit de Islam verlaten vanwege de angst voor God en de hel. Maar de pijn die ik voel als ik bepaalde hadiths en verzen over vrouwen lees, is anders dan alle pijn die ik ooit heb gevoeld. Hoe hard ze ook werkt om Allah tevreden te stellen, het zal nooit genoeg voor haar zijn om een ​​man voor zichzelf te hebben in Jannah. Voor mij bleef ik altijd uit de buurt van mannen omdat ik dacht dat ik liefde zou kunnen ervaren of seks zou kunnen hebben met verschillende mannen in Jannah. Dan kom ik erachter dat ik niet eens één man voor mezelf kan hebben. De enige verklaring die ik krijg is: je zult geen jaloezie ervaren in Jannah, je zult gelukkig zijn. Als dat het geval is, waarom worden de verlangens van mannen dan volledig vervuld, terwijl de onze worden veranderd om tegemoet te komen aan mannen? Waarom zijn de verlangens van mannen niet veranderd en waarom zijn ze niet gemaakt om gelukkig te zijn met één vrouw? Waarom moeten vrouwen altijd rekening houden met mannen? Als jaloezie niet bestaat, waarom kunnen zowel mannen als vrouwen dan niet meerdere partners hebben? Wat is de beloning van een vrouw die zoveel pijn heeft geleden toen ze zag dat haar man met een tweede vrouw in deze wereld trouwde? De enige beloning die ik zie is dat haar man nog meer vrouwen in Jannah zal hebben en dat Allah haar jaloezie zal wegnemen. Betekent dit dat haar pijn tevergeefs was?

Sorry, ik weet dat ik aan het ronddwalen ben, maar ik voel me gewoon zo verloren. Ik had de pijn in deze wereld kunnen verwerken als ik wist dat ik alles kon krijgen wat ik wilde in de hemel, maar het lijkt erop dat dat niet het geval is. Het meest pijnlijke gevoel is dat je denkt dat niets wat je ooit doet voldoende zal zijn en dat je pijn niets betekent en tevergeefs is. Dat jouw pijn slechts een grap is voor moslimmannen/geleerden en dat zij daar maar zitten te lachen om mijn zorgen. Het zijn mannen die mij een emotionele vrouw noemen en absoluut geen empathie voor mij hebben. Ze zullen een uur besteden aan het beschrijven van een hoer en haar fysieke kenmerken, maar zodra een vrouw vraagt ​​wat ze zal krijgen, zeggen ze: “Maak je er geen zorgen over”. Of ze schelden mij uit en zeggen dat ik aan mijn geloof moet werken. Maar waarom is het oké als een man alle details vraagt ​​over zijn hoeren en hoeveel hij er krijgt? Vrouwen hebben ook iets nodig dat hen motiveert.

Ik begrijp het doel van mijn leven niet meer en ik zie geen geluk of vrede in mijn toekomst. Ik wil niet trouwen, want waarom zou ik ooit met een moslimman willen trouwen die nooit van mij zal houden op de manier waarop ik zou willen dat er van mij gehouden zou worden, of dat ik zelfs als mens gerespecteerd zou worden met mijn eigen gedachten/gevoelens. Op dit moment weet ik niet meer of ik zelfs maar in liefde geloof. Ik bedoel, alle mannen zijn gemaakt om polygaam te zijn. Hij zal je op een gegeven moment bedriegen of met een andere vrouw trouwen. Je zult nooit genoeg voor hem zijn. Ik weet niet meer wat ik wil, ik wou dat de zaken voor één dag omgedraaid waren en dat mannen de pijn konden ervaren die sommige moslimvrouwen voelen.

Ik ben al maanden verdwaald en ik moest dit gewoon van mijn hart krijgen.

——————————————— ————-

Atheïst

Ik ben zo verdomd boos omdat iedereen om me heen gehersenspoeld is. Elk argument dat ik ooit naar voren zal brengen zal met absolute bs worden weerlegd, en ik ben de gek die niets van de islam weet en zij zijn de rechtvaardigen. Ik herinner mezelf er altijd aan dat moslims een eigen mening hebben die nooit verenigbaar zal zijn met het theïsme, maar nu kan ik niet negeren hoe verdomd boos het mij maakt. Ik woon gelukkig in een westers land, maar er is een enorme moslimbevolking en ik kan ze echt niet uitstaan. Ik krijg al mijn hele leven religieuze onzin door mijn strot geduwd. Ik kan er niet meer tegen. Ik hoop dat deze religie sterft.

——————————————— ——-

ZO FUCK irritant

Ik ben het zo beu om wakker te worden door iemand die vanuit de moskee uit volle borst onzin schreeuwt. Ik geef niets om jouw geluidsoverlast. LAAT ME SLAPEN.

————————————————

Tieren als atheist in een moslimland

Ik heb het gevoel dat ik er niet bij hoor

Ik zou nooit iemand opzettelijk pijn doen en hu van de medemens, maar het wordt steeds duidelijker naarmate ik ouder word dat dat niet de manier is waarop mijn medemensen over mij denken.

Iedereen haat iedereen die niet zoals hen is. Ben ik verdomd gek omdat ik niet andere willekeurige groepen mensen haat? Alsof ik in een land met een moslimmeerderheid woon en de hoeveelheid haat en onverdraagzaamheid jegens welke ‘ander’ dan ook verdomd krankzinnig is. Ik HAAT georganiseerde religie en het leven op een plek waar iedereen op dezelfde manier denkt, op dezelfde manier handelt, het is een verdomde nachtmerrie. Ze beweren al die onzin over tolerant en vredelievend zijn, maar als ik zeg dat ik een atheïst ben, word ik ontslagen, verstoten en misschien gevangengezet en geëxecuteerd. Om nog maar te zwijgen van de massa’s publieke figuren die doodsbedreigingen hebben gekregen of het land moesten verlaten omdat ze zich uitten, auteurs tegen wie rechtszaken werden aangespannen en hun leven werd geruïneerd omdat ze zich durfden te verzetten tegen het reguliere geloof. Ik haat het hier.

——————————————— —–

Ik mis mijn land zo erg

Dus een paar maanden geleden zijn ik en mijn familie verhuisd naar een westers land en ik dacht: ja, ik hoef niet meer te leven in de angst om te worden ontmaskerd en vermoord. Maar ik besef nu pas hoeveel erger de muzzies hier zijn. In het land met een moslimmeerderheid waar ik vandaan kom, zijn de mensen zoveel toleranter. Ik heb bijna nooit opmerkingen gekregen omdat ik geen hijab droeg of omdat ik niet bad. Ze praten als gekken over hoe dichtbij de dag des oordeels is en noemen alle verschillende soorten martelingen waar Allah zondaars doorheen zal laten gaan. Maar ik heb er nooit last van gehad als ik daar een shirt met korte mouwen droeg en ik mis mijn land nu zo erg. Ik mis mijn familieleden daar, ze praatten over zoveel andere dingen dan alleen religie, in tegenstelling tot mijn familieleden hier. De hele dag, de hele FUCKING DAG PRATEN ZE OVER ISLAM. En ze zijn zo verdomd seksistisch, homofoob en racistisch. Ik ben zo klaar met ze en wil je weten wat erger is? Er heb hier kinderen NIQAB zien dragen. Ik heb in mijn land kinderen een hijab zien dragen, maar geen nikab

——————————————— —

Allah spreekt (niet)

Zoals waarschijnlijk velen van jullie, heb ik veel gebeden voordat ik de Islam verliet, zodat Allah met mij zou spreken of mij een teken zou geven, maar er kwam niets. En dit is na ruim twintig jaar een vrome moslim te zijn geweest. Terwijl Allah altijd klaar stond om met Mo te praten om al zijn seksuele verlangens en meer te vervullen.

——————————————— —-

Waarom is het oké om kinderhuwelijken, vrouwenhaat en andere soorten verknipte moslimtradities te bekritiseren, maar is het niet oké om te zeggen dat de islam zelf slecht is?

Zoveel ‘wakkere’ mensen verdedigen nog steeds moslims, ondanks hun verknipte praktijken. Ze vermoorden en verkrachten mensen. Ze zijn terroristen. Ze zijn gewelddadig en boos. Ze houden van oorlog.

Ik ben de niet-moslimmensen die niets weten of uit eerste hand ervaringen hebben over het moslimzijn zo beu. Toch verdedigen ze moslims alsof ze onzin kennen.

Mijn grootvader was een moslimterrorist, hij slachtte mensen af ​​en schepte op over het feit dat hij ze opat. Vroeger woonden we in een overwegend islamitisch gebied waar we elke minuut vreesden voor ons leven. Ze behandelden mijn moeder als een slaaf en ze werd regelmatig in elkaar geslagen, alleen maar omdat ze een vrouw was.

Als ik vertel hoe verschrikkelijk mijn ervaring als moslim was, word ik aangevallen door mensen en word ik islamofoob genoemd, alsof zij degenen waren die bang waren dat ze elk moment zouden sterven. Ik haat het om mensen wakker te maken die denken dat moslims onderdrukt worden en dat ze de behoefte voelen om hen te verdedigen. Ze hebben GEEN kennis over de islam en gedragen zich alsof ze helden zijn die de onderdrukte moslims verdedigen.

———————————————

Koran samengevat is:

(30% beveelt niet-moslims te doden en te haten. 20% Sprookjes en pseudowetenschap gestolen uit andere religies/beschavingen 20% Angst zaaien 15% Momo’s seksuele problemen en avonturen 10% Schijten over vrouwen 5% Gebrabbel begrijpt zelfs moslims niet.

——————————————— —

Seksgeobsedeerde religie

Ik haat het om gedwongen te worden om te dubbelleven. Ik haat het om mijn ware zelf te verbergen. Ik haat het om te doen alsof ik niet met geobsedeerde mensen in hetzelfde huishouden woon. Het maakt ze uit wat je eet, met welke HAND je drinkt, hoe je zit (zit als vrouw niet met open benen, zelfs niet in een broek, zelfs niet thuis, zelfs niet met je eigen broer tegenover je). Ze zeggen dat je 24/7 moet sms’en om te vertellen waar je bent en met wie je bent, zelfs als je een jongvolwassen vrouw bent. Je mag bepaalde kleding niet dragen, luid lachen, te vaak plezier maken. Verf je haar niet op deze manier, schud de hand van een man niet, blijf niet te dicht bij een man. Deze verdomde religie die je zelfs vertelt hoe je moet SCHIJTEN. Letterlijk. Je moet je LINKERHAND gebruiken om je kont af te vegen. Je moet elk stom ding in dit boek accepteren. Het maakt niet uit, ook al is het in strijd met de fundamentele logica en het menselijk verstand. AANVAARDEN! Allah weet het beter!!

Je moet 5 keer per dag bidden. Het is geen keuze. Je moet. Dat wil je niet!? Wil je in de hel eindigen?!

Het kan mij geen fuck schelen dat denkbeeldige vuur een straf is voor het feit dat je een normaal mens bent. Een verdomde seksgeobsedeerde, zinloze religie die gebaseerd is op dingen die een pedofiel duizend jaar geleden zei. Hoe is het heilig als je bereid bent je eigen kinderen te vermoorden omdat ze zondig zijn?!

En het maakt mij niet uit, als ze zeggen “het zijn niet allemaal moslims”. Het maakt niet uit. Als je deze religie steunt, ben je óf een vreselijk mens, óf je hebt geen idee wat het ‘heilige boek’ zegt. En de tweede is zelfs nog zieliger omdat ze te bang zijn om het boek te lezen en toe te geven dat het monsterlijk is, dus interpreteren ze het gewoon zoals het hen uitkomt.

——————————————— —

Ik ben serieus zo geïrriteerd

Ik ben een jonge moslim (14nb) Hoe meer ik te weten kom over deze religie, hoe meer ik walg. Ik kan deze religie niet verlaten omdat ik uit mijn huis wordt gezet en mijn opleiding zal worden geruïneerd, nog een reden is mijn moeder, ze is een narcist, ze heeft me meerdere keren verteld dat ze me zou verwijderen als ik de islam zou verlaten, daar ben ik serieus bang voor.

Ik ben eerlijk gezegd in de war en weet niet wat ik moet doen

———————————————

Meisjes, hoe leef je je leven in een land met een moslimmeerderheid?

Sorry dat het middernacht is en mijn broer stuurde me vandaag een video van hem en zijn vriend tijdens het strandzwemmen, shit waardoor ik wenste dat ik voor één keer een man kon zijn. Ik ben 20 en ik vond het nooit leuk om op het strand te zijn omdat het “HARAM” is en mannen naar je zullen kijken, zelfs als ik bij mijn moeder en mijn zusje zit met bescheiden kleding (laat alleen het gezicht en de handen zien) kun je dat uiteraard zie mannen naar ons kijken zonder te knipperen! Ook buiten hardlopen als sport is haram, fietsen, of gewoon lol maken als vrouw is haram. En alleen maar een verdomde broek of t-shirt dragen is ook haram

Ik realiseerde me net dat ik geen goede herinneringen heb aan spelen of hobby’s hebben, omdat alles haram is. Het enige dat ik me herinner is dat ik opgesloten werd in huis of dat ik aan het schoonmaken/koken was voor het gezin.

Ik begrijp niet hoe mensen je met een strak gezicht kunnen vertellen dat de islam vrouwen eert!

Je hebt niet eens de keuze om de hijab af te doen, want die krijg je misschien wel

Ik ben bang dat ik oud word omdat ik plezier heb als ik de kans krijg om het land te verlaten

Hoe was het voor jou?

——————————————— —

Zijn er ex-moslimmeisjes die nog steeds een hijab dragen?

Ik ben 25 en ben ruim twee jaar geleden gestopt met het volgen van de Islam. Jarenlang heb ik gezien hoe veel van mijn vrienden hun hijab afzetten en normaal leefden. Ik kan het niet helpen dat ik jaloers op hen ben. Er is geen manier voor mij om het ooit af te doen of mijn broers te overtuigen, dus ik zit hier gewoon vast met het gevoel dat ik niet echt mezelf ben en het beste wat ik kan doen is een tulband dragen en mijn nek laten zien, maar ik heb het gevoel dat dat nooit zal gebeuren. een dag zijn waarop ik trots het huis uit kan gaan zonder. En voordat iemand voorstelt om te verhuizen of te reizen: het is voor mij onmogelijk. Ik kan niet eens alleen ergens heen gaan en eerlijk gezegd weet ik dat ik zal sterven voordat ik ooit heb kunnen doen wat ik echt wil, dus als ik hier kom en zie hoe iedereen de hijab afdoet, voel ik me zo alleen en niet gezien… Zijn Zijn er nog meer meisjes zoals ik?

——————————————–

Hoe zijn jullie van de vooroordelen afgekomen die door indoctrinatie in jullie geest waren ingeprent?

Precies wat de titel zegt. De oude ik keek neer op mensen die niet op mij leken (bijvoorbeeld: mensen die geen hijab droegen, een beetje huid lieten zien, mensen die ‘seks vóór het huwelijk’ hadden gehad of mensen die daten, eigenlijk niet-moslims, homo’s, enz.) Ik begon deze religie de afgelopen maanden in twijfel te trekken en kwam na zoveel worstelen tot de conclusie dat dit gewoon niets voor mij is. Ik geloof echter nog steeds in een hogere macht, maar wil geen enkele religie aanhangen. Ik voel me zo verdomd gehersenspoeld en walg van mezelf omdat ik anderen veroordeel terwijl ze niets anders zijn dan hun leven leiden en ze mij op geen enkele manier onrecht hebben aangedaan. Hoe mij is verteld dat ik bepaalde mensen moet haten en hoe ze allemaal naar de hel gaan. Ik weet dat het wegwerken van deze invloed en het ongedaan maken van de indoctrinatie een langzaam proces is en veel tijd kost, maar ik ben ongeduldig en het eist zijn tol van mijn geestelijke gezondheid. Zelfs nu ik mensen veroordeel of onbewust denk dat dit haRaM is, voel ik me heel slecht als ik besef wat ik doe. Ik weet dat mensen die geen moslim zijn niet verplicht zijn de regels van de islam te volgen, maar ik kan het nog steeds niet helpen dat ik dat gevoel heb en ze haat, zelfs als ik er echt een afkeer van heb omdat ik dat doe. Ik weet niet wat ik moet doen om de vrijheid van geest te verkrijgen. Het zou erg nuttig zijn als jullie jullie ervaringen delen en hoe jullie jezelf hebben losgemaakt van al die vooroordelen.

—————————————

Ik heb een vraag waar ik al dagen over nadenk over het creëren van mensen uit modder

Zijn mensen echt van modder gemaakt, zoals de Koran zegt? Ik zou heel graag willen weten. Is er eigenlijk een wetenschappelijke reden om deze overtuiging te bewijzen? ik denkmensen zijn gebaseerd op koolstof. Het Abrahamitische verhaal is dus letterlijk een Golem-spreuk.

———————————————

Gek hoe religie mensen kan veranderen

Terwijl ik moslim was (niet eens toegewijd, maar enkel als titel), had ik vrienden en maatjes om mee te praten. Niemand gaf er zoveel om dat ik mijn gebeden verrichtte of mijn aanbidding verrichtte, en iedereen wenste dat God mij op het juiste pad zou leiden, enz. Ouders en vrienden probeerden mij te adviseren, maar dat was het dan ook.

Nadat ik atheïst werd, hield ik het voor iedereen geheim, omdat ik nog steeds in een Arabisch land woon waar de meerderheid van de bevolking moslim is. Tot ik op een dag per ongeluk aan mijn beste vriend van 4,5 jaar onthulde, of zo leek hij, dat ik een atheïst was. In eerste instantie probeerde hij me terug te leiden naar het ‘juiste pad’, en ik vond het lief van hem dat hij er zoveel om gaf, en dat hij me niet wilde zien branden in de hel.

Maar de zaken escaleerden; hij begon mijn lef te haten en noemde me allerlei namen en walgde van mijn godslastering door te zeggen dat hij me niet van aangezicht tot aangezicht wilde zien. Ik ben echter een onverstoorbaar persoon en heb om verschillende redenen (inclusief pesten) allerlei beledigingen en mishandelingen meegemaakt, dus ik heb er niet zoveel last van gehad. Het was gewoon weer een dag in mijn leven. Wat mij echt verontrustte, was niet dat hij mij herhaaldelijk een ongelovige, een afvallige of een dwaas persoon noemde. Hij was het die dreigde mijn familie en mijn geestelijk onstabiele broer op de hoogte te stellen. Mijn moeder zou instorten als ze wist dat ik was gegaan en iedereen had verteld dat ik een ongelovige ben.

De “beste vriend” zegt nu dat hij weet hoe hij met mij om moet gaan. Als ik vraag hoe, antwoordt hij met: “Ik heb mijn eigen manier van doen, en ik ga je vasthouden waar het pijn doet” (een metafoor om te zeggen dat hij iets zal doen dat mij zwaar zal treffen). Zelfs mensen op mijn universiteit, als ik ook maar het geringste gesprek met hen had en ze voelden dat ik een ongelovige was, behandelden mij als de duivel en zeiden: “Als je echt een atheïst was, zou ik niet eens met je zitten/praten.”

Weet je, voor mij is het allemaal hetzelfde. Ik ben altijd eenzaam geweest sinds mijn dertiende (lang geleden) en heb nooit echt vrienden gehad (zelfs geen nepvrienden), dus ik ben er een beetje aan gewend. Dit schrijven voelt voor mij zelfs normaal. Ik denk dat het leven met Arabieren mij echt goed heeft geconditioneerd, ondanks de moeilijkste verwachtingen. Hoe dan ook, ik kan mezelf niet zijn, want dat zal een bedreiging voor mijn leven vormen. Helaas kan ik vanwege mijn financiële situatie niet vertekken en in een veiliger omgeving leven. Dus ik zit hier vast in een fanatiek Arabisch sprekend Allah-aanbiddend land zonder enige uitweg, lol.

Het spijt me echt dat ik een hele krant heb geschreven over mijn levensverhaal, maar ik wilde het gewoon met iemand delen. Tot ziens, jongens.

—————

Waarom bewijzen goden hun bestaan ​​niet?

Het meest vervelende is dat er van mij wordt verwacht dat ik mijn hele leven wijd aan het geloven in een god die mij geen bewijs heeft gegeven van hun bestaan. Er is niet eens veel voor nodig, alleen maar iets dat het kan bewijzen. Ik zweer dat als er echt enig fatsoenlijk bewijs zou zijn, mensen perfecte gelovigen en aanbidders zouden zijn.

———————————————————-

Vrouwelijke genitale verminking

Ik weet niet eens hoe ik hierover moet beginnen te praten, ik woon in een normaal, nogal Arabisch land (dat dacht ik tenminste)! Er gebeurt niet veel vrouwelijke genitale verminking om ons heen en ik ben zeer uitgesproken over mijn feministische overtuigingen en de steun van vrouwen in mijn familie.

Ik herinner me dat ik een paar keer over vrouwelijke genitale verminking sprak toen er nieuws kwam over mensen in Egypte en Soedan die genitaliën verminkt waren en zei hoe klote het is en hoe dankbaar dat ons land daar niet veel van heeft en mijn moeder was het daarmee eens…

Hoe dan ook, vandaag kwam ik erachter dat letterlijk bijna iedereen in mijn familie verminkt is, er zijn verschillende soorten vrouwelijke genitale verminkingen, de kleinste is het afsnijden van de huid rond de klit en de belangrijkste is dat alles wordt afgesneden en dichtgenaaid en ze laten een klein gaatje voor menstruatie.

Het type vrouwelijke genitale verminking dat mijn familie doet, is het tweede type denk ik (de helft van de clitoris is afgesneden), maar mijn moeder, tantes en oma hebben type waarbij je de hele clitoris afgesneden werd, nu ben ik gelukkig niet verminkt omdat mijn moeder ertegen was.

Maar ik kan dat feit gewoon niet overwinnen! Hoe heb ik 24 jaar lang kunnen leven zonder te weten dat bijna alle vrouwen in mijn familie in stilte leden en dat sommigen dit hun eigen dochters nog steeds aandoen! Het is zo’n beangstigend feit en ik weet niet hoe een van hen dit rechtvaardigt.

Mijn moeder vertelde me dat hun redenering is dat het vrouwen puur houdt, omdat ze geen onzuivere gedachten zullen hebben en nooit geil zullen worden tenzij het met hun echtgenoten is. Het is zo ziek en verdraaid en moeilijk hoe ermee om te gaan.

——————————————————

We moeten je trouwen, anders zouden we als ouders zondigen”

Is er iets in de Islam dat geen zonde is?

Doen moslimouders iets voor het geluk van hun kinderen en niet voor het kosmische evenwicht tussen sawab en gunah ?

Ze laten hun kinderen geen kunst studeren, niet leren zingen of een instrument bespelen, socialiseren, onafhankelijk worden, leren autorijden, op de juiste leeftijd daten – laat staan ​​dat ze vrienden van het andere geslacht hebben. Toch willen ze dat je stilletjes trouwt met de vreemdeling die ze voor je hebben uitgekozen en er een paar kinderen uit haalt.

Is alles ibadat voor moslims? Je trouwt voor Allah, je houdt van je vrouw voor Allah, je kust je vrouw omdat het sunnah is, je neukt voor Allah, je maakt kinderen voor Allah, je eet voor Allah, je pisst voor Allah, je doodt voor Allah, je sterft voor Allah.

Letterlijk alles in de islam gaat over controle, macht en geweld. Waarom lieten mensen deze fascistische ideologie zich zo ver verspreiden?

Waarom zijn mensen verdomme zo vastbesloten om deze zielloze doodscultus over de hele wereld te importeren, vooral het Westen? Is hun beschaving werkelijk aan het achteruitgaan?  Zijn ze bereid hun kunst, muziek, beeldhouwwerken, vrouwenrechten en secularisme op te geven omdat ze een buitenlandse religie die hen haat, gunstig willen stemmen?

———————————————-

Als Mohammed vandaag de dag zou bestaan, zouden progressieve moslims hem een ​​extremist noemen.

Ik vind het gewoon grappig, want de moslims die de meeste acties vertonen die lijken op die van de profeet Mohammed zijn degenen van Isis, de Taliban, Al Qaeda, Boko Haram. Noem maar een “extremistische” moslimgroepering en vergelijk hun acties met de acties van Mohammed en Sahabas en de overeenkomsten zijn griezelig, dezelfde groepen die door progressieve moslims worden bestempeld als echte moslims. Grappig

———————————————

Een van mijn kernherinneringen is traumatiserend

Toen ik een kind was op de basisschool, liet de leraar ons tekenen, ja ik weet dat het haram is, maar ik weet het niet. Hoe dan ook, ik tekende een afbeelding van een sneeuwpop en een kerstboom. De leraar werd gek, ze beschaamde en vernederde me voor de hele klas omdat ik dit had getekend en zei: “Het is haram! Dit is taqlid! Doe niet zo als kufars! Je gaat naar de hel!” Letterlijk was ik 7 of 8. Ik haat deze sekte.

——————————————-

Ik denk dat ik de Islam verlaat, maar ik ben nog steeds bang. 

Ik ben een Turkse vrouw. Ik ben opgegroeid in een extreem islamitisch en erdoganistisch gezin. Mijn ouders zijn lid van de grootste islamitische sekte in Turkiye.

Ik ging naar een islamitische scholen. Ik dacht dat dit de beste beslissing was die ik ooit heb genomen. Ik begon de hijab te dragen toen ik 10 was, omdat ik het er cool uit vond zien. Mijn oma was er tegen omdat het voor mij te vroeg was, ze had gelijk. Ik heb hem in de zomer uitgedaan omdat het warm was. Het ging goed totdat ik mijn eerste menstruatie kreeg. Mijn ouders (vooral mijn vader) dwongen mij om de hijab te dragen. Ik wilde het niet dragen, dus loog ik erover totdat mijn jongere broer het ontdekte. Mijn vader werd boos op mij en sloeg mij. Dat is nog steeds een trauma voor mij, ik was 13.

Mijn vader wil zelfs niet dat ik naar buitenlandse muziek luister, omdat hij dat zondig vindt. Hij zei altijd: “Ik wil dat mijn dochter net als ik religieus wordt, maar ze houdt van kaffirmannen!” Ik begon mijn sociale media-accounts en mijn telefoon voor hen te verbergen omdat ik wist wat ze met mij zouden doen. Ik begon meer te liegen.

In groep 8 begon ik te twijfelen aan de dingen die ze mij leerden. De leraar vertelde me dat Ataturk mensen tot kaffir maakte, maar dat deed hij niet. Ze vertelden me dat Erdogan ons van kaffers heeft gered, maar dat deed hij niet. Ik heb mijn familie nooit over mijn ondervragingen verteld, omdat ik niet opnieuw geslagen wilde worden.

Ik wilde op de middelbare school niet naar de islamitische lessen, maar dat lieten ze mij niet toe en ik dwong me ertoe. Het was verschrikkelijk. Studenten die geen hijab droegen, werden dwongen het te dragen, zo niet dan was je een slet die zich moest schamen. Islamitische leraren waren nog erger. Als ze je niet mogen, veranderen ze in je nachtmerrie. Ik begon steeds meer vragen te stellen, maar ik was echt bang.

Ik besefte dat moslimmensen verschrikkelijk zijn. Ze zijn tegen plezier maken, verliefd worden, vrouwenrechten, fundamentele mensenrechten, dansen, muziek zingen/luisteren, wetenschap enz. Als zij het niet mogen, dan mag jij het ook niet. Je kunt geen tegengestelde meningen over hen hebben.

Toen ik 17 of 19 was, ontdekte ik andere religies en begon ik nog meer te twijfel. Want er zijn meer vreedzame religies en meningen. Er zijn mensen die mij niet als seksslaaf en geboortemachine zien. Ik voelde me comfortabeler.

Toen ik maanden geleden ruzie had met mijn vader over het kijken naar volleybal, begon ik te denken: “Dit is walgelijk! Waarom kan ik niet kijken naar vrouwen die sporten, maar zij wel naar mannen die sporten?”

Ik voel mezelf dus geen moslim meer, maar ik ben er nog steeds bang voor. Ik wil vredig zijn, ik wil de hijab weer afdoen, ik wil drinken, ik wil doen wat ik wil. Ik studeer voor een universitair examen en het lijkt erop dat dit de enige ontsnapping voor mij is.

———————————————————

Hulp. Broer en vader kunnen zeggen zich niet te kunnen beheersen.

Ik woon in Koeweit, dus neem de normen in acht. Ik wilde deze jurk dragen, die mijn dij bedekt. Mijn moeder schreeuwde tegen me omdat mijn broer en vader ‘zichzelf niet zouden kunnen beheersen’. Toen vroeg ze mijn broer om te vragen of het goed was, en hij zei nee. Ik maakte ruzie omdat ik zei dat het mijn lichaam en mijn keuze is, en dat ik niet om jongens geef, en dat het me nooit kan schelen wat mensen van mij denken, en dat het me nooit kan schelen dat mensen naar me staren en dat het mijn lichaam en MIJN keuze is. .

Ik mag geen korte broeken, tanktops, rokken of iets ‘strak’ dragen. Het is echt klote omdat het letterlijk mijn lichaam is.

Ik ben echt heel geïrriteerde dat mijn eigen vader zichzelf niet onder controle kan houden als ik bij hen in de buurt ben, en ik ben zelfs nog meer geïrriteerde dat mijn oudere broer zichzelf niet kan beheersen als ik bij hen ben. Hij was een van mijn beste vrienden en ik kan het gewoon niet geloven.

Ik voel me misselijk, mijn moeder noemde me een schande en zei dat als ik verkracht zou worden, dat prima zou zijn, want het zou mijn eigen schuld zijn.

Help alstublieft, ik voel me vastgelopen. Mijn land heeft geen schuilplaatsen, en de wetten bevorderen het patriarchaat en we hebben geen andere wet dan de sharia-wetgeving. Al mijn geld is van mijn vader en ik zit echt vast.

———————————————

Moslims die negativiteit brengen.

Voelt u ooit de ellendigheid in de lucht wanneer u in het openbaar omringd bent door moslims? Dat doe ik en het is verschrikkelijk. Gisteren was ik in een festival-achtige omgeving en de sfeer was gewoon verschrikkelijk. Weet je waarom? Omdat veel moslims geloven dat muziek haram is, worden ze elke keer dat ze muziek horen kwaad, waarschijnlijk omdat ze denken aan het feit dat Allah muziek haat en hen in de hel zal martelen omdat ze naar muziek luisteren. Waar moslims ook heen gaan, ze kunnen nooit integreren omdat ze anders door Allah worden gekweld en het enige waar ze aan kunnen denken is of ze na hun dood naar de hel gaan of niet. Ze leven in deze wereld, maar hun gedachten zijn ergens anders. Het is 2024, maar triest dat moslims duizenden jaren achterlopen. Geen wonder dat veel moslimlanden een mislukking zijn, ze zitten vast in een tijdsperiode die al lang voorbij is en ze willen iedereen dwingen in die tijdsperiode te leven.

————————————–

Mijn vader kent mijn waarheid: wat moet ik doen?

Ik ben atheïst en ik hield het verborgen voor mijn familie, omdat het strikt religieuze mensen waren. Ik post meestal inhoud van ex-moslims en ik ben actief in deze community. Ik ben ook actief in de Lgbtq-gemeenschap en mijn familie ondersteunt Lgbtq strikt genomen niet. Ze weten niet wat ik eigenlijk doe. Dit was de gedachte die ik gelovig was.

Op een dag gebruikte ik mijn telefoon en bewaarde hem in bed en ging naar het toilet zonder zelfs maar mijn telefoonscherm dicht te doen, waardoor mijn telefoon ontgrendeld bleef. Na een tijdje kwam ik uit het toilet en zag mijn vader mijn telefoon gebruiken.

Hij zei dat hij daar gewoon iets moest controleren. Ik was in de war over wat hij moest controleren, vooral in mijn telefoon. Mijn vader vraagt ​​me dan plotseling: “Je bent toch een atheïst?” Ik was zo bang en deed mijn best om te liegen. Ik zei: “Astafirullah, wat zeg je papa?” Ik deed mijn best om als moslim te klinken. Toen pakte hij plotseling zijn riem en begon me hard te slaan.

Hij gaf me niet eens de kans om iets te zeggen, toen hij me zo hard begon te mishandelen dat mijn hele lichaam vol zat met zweepslagen en schrammen. Elke ochtend gaat hij naar buiten om te werken en komt ’s avonds terug en begint me wreed te mishandelen en ook rare dingen met me te doen.

Ik weet echt niet wat ik moet doen. Geef mij alstublieft enkele nuttige ideeën.

———————————

Ik ga ontsnappen.

Hoi. Ik ben het slachtoffer van de klassieke oplichting: “we gaan op vakantie!” maar belandde uiteindelijk in een moslimland in de derde wereld. Ik ben geboren en getogen in Australië, maar woon sinds 2018 in het Midden-Oosten.

Ik ben nu bijna twintig en als ik nu niet ontsnap, eindig ik als eerwraak. Mijn familie kwam erachter dat ik als kind meerdere keren werd verkracht door mijn eigen neef en ze vertelden me dat ik, óf met hem ga trouwen, óf dat ze me gaan vermoorden omdat ik de familienaam te schande maak. Ik moet hier weg voordat ik zelfmoord pleeg.

Ik weet niet hoe ik het ga doen en ik weet dat het niet zo eenvoudig is als naar het vliegveld gaan en in het vliegtuig stappen. Maar dat deel is voor mij geen groot probleem, het is gewoon dat ik nergens heen kan. Ik heb momenteel alleen genoeg geld voor een vliegticket naar Melbourne, maar niet genoeg om een ​​slaapplaats te vinden.

Ik weet dat dit zo egoïstisch en indringend van mij is, maar ik vroeg me af of er vriendelijke zielen in VIC wonen die mij kunnen helpen totdat ik gesetteld ben en een baan heb gevonden?

En zeg me alsjeblieft niet dat ik moet wachten tot ik genoeg geld heb gespaard voor huisvesting. Omdat ik denk dat ik die dag niet meer zal meemaken.

—————————————–

Wat heeft het voor zin om 5x per dag te bidden?

Misschien wel de ergste zonde na Shirk.

Als er niet de dreiging van de hel of de belofte van de hemel was geweest, wie zou er dan bidden? Bidden heeft een egocentrisch, bijna narcistisch motief. Maar toch denken mensen dat de zon uit hun kont schijnt omdat ze 5 keer per dag bidden.

Ik heb geleerden horen zeggen dat niet bidden erger is dan een kind vastpakken.

—————————————————–

Mijn dwaze leraar islamitische studies.

Toen ik in groep 7 zat, vertelde mijn leraar islamitische studies ons dat het coronavirus een teken is van de apocalyps en dat we vergeving voor onze zonden moeten zoeken. Ze beweerde dat er een wezen met de naam ‘Caron’ was gemaakt, en dat dit nu de vorm heeft aangenomen van het coronavirus. Ik vertelde mijn vriend die naast me zat dat veel mensen zijn gestorven als gevolg van dit coronavirus, dus naast bidden moeten we ook voor onze veiligheid zorgen, maskers dragen en ontsmettingsmiddelen gebruiken. Mijn vriend vertelde de leraar erover, en de leraar liet me opstaan ​​en zei: ‘Beste, moslims zijn puur. Ze bidden en voeren de wassing uit; ze kunnen het coronavirus niet krijgen.’ Ik antwoordde: ‘Maar er sterven zoveel mensen in andere landen, inclusief moslims, eraan.’ De leraar zei zelfverzekerd: ‘Beste, wij zijn speciale mensen van Allah. Wij zijn moslims; wij zijn geen ongelovigen. Het coronavirus kan in ons land niet voorkomen; het is de genade van Allah. Het is een straf voor de ongelovigen: “In elk islamitisch land kan het coronavirus niet voorkomen; het is de genade van Allah, en het is de glorie van Allah.”. Daarna heb ik niets meer gezegd. Ik was toen moslim, maar geloofde niet blindelings in zulke onzin.