Ramadan: maand van Jihad

In het Westen wordt Ramadan meestal een heilige maand genoemd (terwijl het in het Arabisch kareem wordt genoemd – grootmoedig), maar het concept van de heiligheid van de Ramadan heeft verschillende betekenissen in de islam.
Zeker, heiligheid drukt heiligheid, vrede en eerbied uit. Maar het is ook de maand van de Jihad in de islam.
De ramadan is ongetwijfeld een gezegende tijd voor moslimgezinnen. Ze bidden en vasten ijverig. Elke avond bij zonsondergang verzamelen ze zich rond de eettafel, zo’n 29 of 30 dagen, afhankelijk van de maancyclus.
Op basis van een profetische hadith (een uitspraak van Mohammed, de profeet van de islam), geloven veel moslims echter ook dat sterven tijdens de ramadan hen directe toegang tot het paradijs geeft. Bovenal verleent de Koran een martelaar toegang tot de eeuwige aanwezigheid van Allah.
Dit zou kunnen verklaren waarom terroristische aanslagen tijdens de ramadan plaatsvinden.

Wat onthult de Hadith over de dood tijdens de Ramadan?
In een Hadith wordt vermeld dat tijdens de maand Ramadan de poorten van de hel gesloten zijn en de duivel wordt vastgeketend terwijl de deuren van de hemel openvliegen. Deze hadith helpt ons te zeggen dat degene die overlijdt tijdens de Ramadan wordt beschermd tegen straf door de Genade van de Almachtige.

Imam Ahmed citeert in zijn Hadith-compilatie dat de boodschapper van Allah, de Profeet Mohammed zei:

“Wie La Ilaha Illah (er is geen god naast Allah) belijdt en het genoegen van Allah zoekt en in die staat overlijdt, hij zal het paradijs binnengaan. Degene die een dag vast om het genoegen van Allah te verkrijgen en toevallig in die staat overlijdt, zal het paradijs binnengaan.’

Dus een persoon die sterft terwijl hij in een staat van vasten is, zal ook de hemel binnengaan.
Wat betreft de vraag over de ziel van de overleden persoon of hij de eerder overleden familieleden zal ontmoeten, als hij of zij erin slaagt de vragen in het graf correct te beantwoorden en geluk heeft, zal hij of zij in staat zijn te ontmoeten wie ze maar willen ontmoeten.

https://robertspencer.org/2020/05/ramadan-month-of-jihad