The Skull Cathedral

 

Jihad in Otranto in 1480 [Zuid-Italië]

800 Italiaanse mannen onthoofd

 

skull Otranto

 

skulls vv otranto-cathedral-martyrs

De slachtoffers op de heuvel van de Minerva werden niet ter dood gebracht omdat ze politieke vijanden van een zegevierend leger waren en werden niet ter dood gebracht omdat ze zich niet hadden overgegeven. Zij zijn gestorven omdat ze weigerde zich te bekeren tot de islam. De 800 mannen van Otranto werden martelaren De slachtoffers op de heuvel van de Minerva werden niet ter dood gebracht omdat ze politieke vijanden van een zegevierend leger waren of zich niet hadden overgegeven.
Nee, zij zijn gestorven omdat ze weigerde zich te bekeren tot de islam. Zij weigerden hun katholieke geloof af te zweren. Hun resten werden overgebracht naar de kathedraal en de schedels werden in het altaarstuk bewaard als herinnering aan deze 800 martelaren.

Op 14 augustus 1480 werd na een langdurige omsingeling van de stad Otranto, 800 mannen onthoofd door de islamitische legers van otranto ggMohammed II [ook bekend als Mehmed II die 28 jaar eerder Constantinopel veroverde].

Hun misdaad? Ze weigerden hun geloof in Christus af te zweren. De mannen boven de 15 jaar hadden de keus; bekeren tot de islam of sterven. Het is verbazingwekkend hoe onwetend wij in het westen zijn ten aanzien van onze eigen geschiedenis in relatie tot de islam/moslims.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.